TARSUS GAZİPAŞA HEMZEMİN GEÇİDİNDE KAPSAMLI BAKIM



Tarsus Haber - Mersin Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ekipleri, aşırı kullanım nedeniyle yıpranmalar oluşan hemzemin geçitlerde, düzenleme ve asfalt zemini yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

 Ekipler, Tarsus kent merkezinde oldukça yoğun olarak kullanılan 100. Yıl hemzemin geçidinin ardından, özellikle ağır tonajlı araçların kullandığı Gazipaşa Bulvarı üzerindeki Gazipaşa hemzemin geçidinde de kapsamlı bakım gerçekleştirdiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ekipleri, aşırı kullanım nedeniyle yıpranmalar oluşan hemzemin geçitlerde, raylı sistemlerin revize edilmesi ve bozuk zeminin düzenlenmesi için bakım çalışmalarına devam ediyorlar.

 Geçtiğimiz günlerde 100. Yıl hemzemin geçidinde yapılan çalışmanın ardından, Gazipaşa Bulvarı üzerinde yer alan ve özellikle ağır tonajlı araçların sıklıkla kullandığı Gazipaşa hemzemin geçidinde de TCDD ekipleri tarafından, raylı sistemin bulunduğu noktalarda revize ve düzenleme işlemi yerine getirildi.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise 100. Yıl'da olduğu gibi Gazipaşa hemzemin geçidinin de üst yapısını oluşturan asfalt zeminini tamamen yeniledi. Büyükşehir Belediyesi yol yapım, bakım ve onarım ekipleri, önce geçitteki bozuk zemini tamamen kazıdı. Raylarda yapılan revize işlemlerinin ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sıcak asfalt serim işlemi uyguladı.

 Geçici olarak trafiğe kapatılan hemzemin geçitte çalışmalar kısa sürede tamamlanarak, sürücülerin yanı sıra yayaların ve özel gereksinimli bireylerin de rahatlıkla geçebilecekleri zemin oluşturuldu.

 


0 Yorumlar

Yorum Gönder