TARSUS’TA HALK SAĞLIĞINA ZARARLI 447 KİLOGRAM BİDON PEYNİR ELE GEÇİRİLDİ

 


Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün halk sağlığını korumaya yönelik kent genelinde yürüttüğü denetimlerinde, 447 Kg ağırlığında halk sağlığına zararlı bidon peyniri ele geçirildi. Yapılan analizler sonucu içerisinde bol miktarda nişasta bulunan ve üretim izin belgesi olmadan üretilen peynirler Tarsus Belediyesi tarafından imha edildi.

Kent sınırları içerisinde faaliyetlerini sürdüren Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belirlenen program dâhilindeki rutin denetimlerinin yanı sıra, vatandaşlardan gelen ihbarları da bir bir değerlendiriyor. Vatandaşların güvenli alışveriş yapıp daha hijyenik koşullarda beslenmelerini amaçlayan Tarsus Belediyesi zabıta ekipleri denetimlerine ara vermeden devam ediyor.

 

ÜRETİM İZİN BELGESİ OLMAYAN PEYNİRLER İMHA EDİLDİ

Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentte gıda satışı yapan işyerlerine yönelik rutin olarak yürüttüğü çalışmalar kapsamında seyyar satıcılarda halk sağlığına zararlı olan ve içerisinde bol miktarda nişasta bulunan bidon peynirlerine el koydu. Üretim izin belgesi olmayan plastik bidonlar içerisinde satışı gerçekleştirilen bidon peynirler Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından analiz edildi. Analizler sonucu halk sağlığını olumsuz etkileyecek etmenler içeren bidon peynirler imha edilerek satışını yapan kişi ve kişiler hakkında gerekli idari işlemler başlatıldı. Kent sınırları içerisinde denetimlerini sıklaştıran Tarsus Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri gelen ihbarları bir bir değerlendirerek vatandaşların daha hijyenik ve sağlıklı ortamlarda beslenmelerini amaçlıyor.

 

Yetkililer,” Gerek rutin denetimlerimiz gerekse de vatandaşlar tarafından gelen ihbarlar sonrası yaptığımız denetimlerdeki tek gayemiz; vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda beslenmelerini amaçlamak. Tarsus sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatlarıyla gece gündüz denetimlerimiz devam edecek. Bu konuda vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olmaları gerekmektedir. Herhangi olumsuz bir durum karşısında anında 153’ü arayarak bizlerle irtibata geçip bilgi vermeleri gerekmektedir. “ açıklamasında bulundular. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder