TARSUS BELEDİYESİ’NİN 39 İŞYERİ KİRA İHALESİ CANLI YAYINLANDI

 



Tarsus Belediyesi hizmetlerine aralıksız devam ederken, canlı yayın ihale usulüyle de şeffaf belediyecilik anlayışını ortaya koyuyor. Bu bağlamda son olarak, Belediye salonunda Mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait, 65 adet taşınmazın 39’unun kira ihalesi gerçekleştirildi. İhaleler, canlı yayında kamuoyu ile paylaşıldı. Geriye kalan iş yerleri için önümüzdeki günlerde bir ihale daha gerçekleştirilecek.

 

Tarsus Belediyesi’nin “şeffaf yönetim” anlayışıyla başlattığı canlı yayın uygulaması kesintisiz devam ediyor.   Tarsus’un birçok ihtiyacının giderilmesi için yapılan, vatandaşlar kadar firmaların da yoğun ilgiyle izlediği mal ve hizmet alım ihaleleri, youtube ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı. Mülkiyeti Belediye’ye ait 65 adet taşınmazın 39’u için kira ihalesi için gerçekleştirilen ve İhale Komisyon Başkanlığını Hakan Yıldırım’ın yaptığı ihalede, veriler kapalı zarf usulü ile alındı. Şeffaf belediyelik döneminin yaşandığı Tarsus’ta, kapalı zarflar açıldı ve teklifler canlı yayında tek tek okundu. Gerçekleşen ihale öncesinde katılımcıların belgeleri canlı yayında tek tek kontrol edildi. Evrak incelemelerini ardından olumlu ve eksiksiz evraklar incelendikten sonra 39 kişi ihale sonucu işletmeleri kiraladı. Geriye kalan iş yerleri için önümüzdeki günlerde bir ihale daha gerçekleştirilecek.

 

 

TÜM İHALELER CANLI YAYINDAN YAPILDI

 

Tarsus Belediyesi tüm ihaleleri başından sonuna kadar kendi resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınladı. Canlı yayınlanan ihaleler vatandaşların takdirini topladı. Kurum içerisinde yapılacak tüm ihaleler, ihale öncesinde tarihi, yeri, saati ve diğer detaylarıyla vatandaşlara duyuruldu.

 

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

 

Sosyal medya üzerinden canlı yayınların devam edeceğini söyleyen Başkan Dr. Haluk Bozdoğan, “Kentimiz için aldığımız tüm kararlardan vatandaşlarımızın haberdar olmasını istiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ihaleler, herhangi bir şaibeye neden olmaması açısından tüm ayrıntılarıyla vatandaşımızın tanıklığında gerçekleştiriliyor ” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder