TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ FAALİYETİ

 


Tarsus Belediyesi, 5-11 Haziran Çevre Haftası sebebi ile öğrencilere çevre temizliği etkinliği düzenledi. Çocuklara doğayı koruma ve çevre bilinci aşılamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte okulların işbirliği ile 350 öğrenci Tarsus Barajı, Tarsus Karabucak Ormanı ve Tarsus Plajında atık toplayarak, çevre bilinci ve doğanın önemi konusunda bilgilendirildi.

 

Tarsus Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşayabilmenin önemine değinilen 5-11 Haziran Çevre Günü vesilesi ile Tarsus’ta bulunan okulların işbirliği ile çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Tarsus Belediyesi çevre mühendisleri, işbirliği içinde olunan okul müdürleri ve öğretmenler eşliğinde Bolatlı Ortaokulu, Şehit Uğur İnal Ortaokulu, Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu, Şehit Cemre Salih Gözen Ortaokulu, Şehit Yurdakul Alcan Ortaokulu ve Sadık Eliyeşil Ortaokulu’ndan olan 350 öğrenci Tarsus Barajı, Tarsus Karabucak Ormanı ve Tarsus Plajında sahil, mesire ve yeşil alanlarda, atık toplayarak, çevre hakkında bilinçlendirildi. Çocuklara doğayı koruma ve çevre bilinci aşılamak amacıyla düzenlenen etkinliğe, Doğa koruma ve Milli Koruma Şefliği ekipleri, emniyet ve jandarma ekipleri de eşlik etti. Çocuklar, Çevre haftasının önemi ile alanların temizlenmesine minik elleriyle katkıda bulundu. Doğa ve çevre bilincini küçük yaşlardan itibaren aşılayarak gelecek nesilleri bilinçlendimrek amacıyla yapılan bu etkinlikte çocukların, öğrendikleri temel bilgilerle doğaya, çevreye topluma faydalı olması amaçlandı.

 

“BİLİNÇLİ ŞEKİLDE ÖĞRENİYORLAR”

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, çevre konusunda herkesin duyarlı olmasını isteyerek, "Henüz vakit geçmeden çevre adına atılacak her adım, geleceğimizin garantisi olacaktır. Yerel yönetimlerin çevre konusunda önemli çalışmalar yapabileceğinin bilincindeyiz. Belediye olarak biz çevrenin kirletilmemesi için çaba gösteriyoruz. Çevreyi kirletmeyen sanayi teknolojilerinin kurulmasına öncülük ederek sürdürülebilir kalkınmayı bölgemizde gerçekleştirmeye önem veriyoruz. Toplumun çevre konusunda bilinçlendirilmesi, çocuk ve gençlerimizin çevre sorunlarına karşı duyarlılıklarının artması için yürütülen faaliyetler büyük önem taşımaktadır" dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder