TARSUS BELEDİYESİ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 


Göreve geldiği günden bu yana sosyal hizmetlerden eğitime, ulaşımdan yol yapımına, tarımdan sağlığa kadar Tarsus’ta eşit ve adil bir biçimde hizmetlerini sürdüren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda, Tarsus Belediyesi’nin yeni açılan yollar ve mevcut yolların yapım, bakım ve onarımında kullanılmak üzere asfalt yapım işi ve çeşitli projeler için 35 milyon TL’lik kredi kullanılması görüşüldü. Başkan Bozdoğan birim müdürlerine gerçekleştirilen saldırı hakkında ise sert konuştu.

 

ASFALT YAPIM İŞİ VE PROJELER İÇİN 35 MİLYONLUK KREDİ GÖRÜŞÜLDÜ

Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında yapıldı. Meclise sunulan dilekçelerin görüşüldüğü toplantıda çeşitli maddeler kabul edilirken komisyon raporları da karara bağlandı.8 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında sıcak asfalt ve iki tabaka astarlı bitümlü sathi kaplama yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 35 Milyon TL’lik yatırım kredisi kullanılması görüşüldü.Tarsus’un yol kalitesini yükseltmek, yaşam konforunu arttırmak amacıyla köyden mahalleye dönüşen 129 Köy 5 belde 46 Merkez mahallede yeni açılan yollar ve mevcut yolların yapım, bakım ve onarımında kullanılmak üzere 90.258.729,59 TL sözleşme bedelli sıcak asfalt ve iki tabaka astarlı bitümlü sathi kaplama yapım işi ihalesigerçekleştirilmişti. Bu kapsamda asfalt yapım işi ile birlikte Tarsus Belediyesi’nin diğer hizmet ve yatırımlarını aksatmadan yerine getirilebilmesi için söz konusu ihaleye ait hak edişlerin35 milyon TL tutarındaki kısmının iller bankasıyatırım kredisi kaynaklarından karşılanması için gelen evrak meclis üyelerince Plan Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu’na havale edildi. Komisyon kararı sonrası maddenin onaylanması halinde asfalt yapım işinin arttırılarak devam edeceği ve projelerin son hızla sürdürüleceği bildirildi.

 

Gündem maddesi hakkında konuşan Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, " Tarsus’un yol kalitesini yükseltmek, yaşam konforunu arttırmak amacıyla köyden mahalleye dönüşen 129 Köy 5 belde 46 Merkez mahallede yeni açılan yollar ve mevcut yolların yapım, bakım ve onarımında kullanılmak üzere 35 milyon TL’lik kredi kullanmak istiyoruz, hali hazırda yapmış olduğumuz ihaleye ek olarak devam edecek çalışmalarda bu kredi ile imkânlarımızı arttırmayı istiyoruz. Çünkü Tarsus yaşam kalitesinin en üst düzeyini hak ediyor" dedi. Gündem maddesi oy birliği ile Plan Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonlarına havale edildi.

 

TARSUS BELEDİYESİ’NDE 2 YENİ MÜDÜRLÜK KURULUYOR

Nüfusyoğunluğu ve başkanlığın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak belediye teşkilatı norm kadroya uygun olarak belediyenin nüfusu fiziki ve coğrafi yapısı ekonomik sosyal kültürel özellikleri ve gelişme potansiyel dikkate alınarakGelirler Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurulması konusu meclis üyelerince görüşüldü. Oy birliği ile onaylanan madde ile Belediyenin ihtiyaçları doğrultusunda kurulacak olan müdürlükler için kadro ihdasları kabul edildi.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATARAK HALKA HİZMET EDEN PERSONELİME SALDIRI KABUL EDİLEMEZ’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, dilek ve temenniler bölümünde sert konuşarak dün Belediye bünyesinde çalışan çeşitli müdürlerinin darp edildiğini belirtti. Başkan Bozdoğan, çalışma arkadaşlarının katkı sağlamak ve kurumu geliştirmek için ahlak ve dürüstlükten ödün vermeyerek gecesini gündüzüne kattıklarını ifade etti. Her şeye rağmen Tarsus için çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Bozdoğan ’’Kim böyle Alçakça bir saldırı yapıyorsaelbette bunların bir bedeli olacaktır. Ama biz istiyoruz ki hep adalet karşısında bu bedel ödensin. Hep adaletle işimizi yapalım. Çünkü bu ülke güçlü bir ülke. Böyle mafya kırıntılarına, ödün verecek, prim tanıyacak bir kent değil burası. Çok bilinçli bir kent. İtalyan yazar Pavese’nin bir sözüydü, ‘’Söz değil eylem’’ der. Biz acımızı içimizde yaşıyoruz. Ama üzerine bu eklenen acılar çalışma şevkimizi ortadan kaldırmaz. Tam tersi, daha fazla çalışacağız. Bu şehir için bütün baskılara, engellemelere rağmen çalışarak cevap vereceğiz. İşin özü bu. Siz de sevginizi gösterin. Ne olursa olsun, emek veren insanlara karşı sevginizi gösterin. İftira ve dedikodu eksenli, kirli siyaset yerine çalışarak ve üreterek bütün müdürlerimin bana yardımcı olacağına inanıyorum. Bugünkü alınan tüm kararların da Tarsus'a ve hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder