Meski'de tatbikat başarılı bir şekilde uygulandı


 Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü,2022 yılının ‘Afet Tatbikat Yılı’ ilan edilmesi dolayısıyla Muğla, Antalya, Adana ve Mersin’de eş zamanlı olarak yapılan“Orman Yangını” konulu tatbikata katıldı.

Tatbikat başarılı bir şekilde uygulandı

Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili diğer kurumların da katılımıylaGülnar’da gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi, Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında toplandı.Tatbikat alanlarından olan Yanışlı Mahallesi’nde orman yangını, konut yangını, mahalle, otel, yazlık site tahliyesi (karadan/ denizden), hayvan tahliyesi, D400 yolunun geçici olarak ulaşıma kapatılması gerçekleştirildi. Ayrıca, temsili olarak AFAD Merkezi Büyükeceli Mahallesi’nde barınma merkezi kurulması, beslenme, haberleşme, altyapı, enerji, sağlık (ilk müdahale ünitesi), ayni bağış deposu, psikososyal destek, hasar tespit ve zarar tespit olayları düzenlendi.

 

MESKİ Genel Müdürlüğü, Büyükeceli Mahallesi’nde altyapı çalışma grubunda görev aldı. Büyükeceli Mahallesi’nde kurulan geçici barınma merkezine tahliye edilen vatandaşların ve görevli personelin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamak üzere 1 adet 18 tonluk su tankeri kullanıldı.Barınma merkezine kalıcı su verebilmek için şebeke hattı döşeme çalışmaları yapmak amacıyla 1’er adet JCB ve transit donanım aracı olmak üzere toplam 3 araç ve 7 personelle tatbikata katılım sağlandı

0 Yorumlar

Yorum Gönder