TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI (TÜRİB) GENEL KURULU YAPILDI

 


Başkan yardımcısı Ali Seçer, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Genel Kurulu’na katıldı. ​ 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nunda katılldığı Ankara TOBB Merkezinde gerçekleşen 2021 yılı olağan Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Genel Kurulunda TÜRİB'in kuruluşundan bu yana tarım piyasasının gelişimi anlatıldı. 

 Başkan Yardımcısı Ali Seçer genel kurul sonrası yaptığı değerlendirmede “2021 yılına ait faaliyelerin anlatıldığı, tarımda gelişmelerin derlendiği genel kurulumuz TOBB Başkanımız Hisacıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. 

Tarsus Ticaret Borsası olarak ortağı olduğumuz TÜRİB, Türkiye de tarım ürünlerinin saklandığı lisanslı depolarda  ürün borsacılığının temel unsurlarından biri oldu. 

Arasında Borsamızın da lisanslı deposunun olduğu 156 lisanslı depo işletmesinde 2021 yılında 8,3 milyon ton saklama kapasitesi ile hizmet verildi. 2021 yılında 152 binin üzerinde işlemde 6,7 milyon ton ve 18,5 milyar Türk Liralık hacim oluşturulan TÜRİB’in faaliyete geçmesinden bu yana  106 bin üzerinde kayıtlı yatırımcı ile 351 bin üzerinde işlemde 16,3 milyon ton ve 33 milyar Türk Liralık hacim ile  TÜRİB ülkemiz hububat üretiminin %25’inin el değiştirmesine ev sahipliği yapabilecek potansiyele ulaşmış oldu.” Dedi. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder