SESİMİZ ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ



Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesinin düzenlediği geleneksel Sesimiz şiir ve Müzik dinletisi büyük ilgi gördü.

Tarsus Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe veliler ve öğrenciler ile  sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Açılışta saygı duruşu yapılıp istiklal marşı okundu. Ardından açış konuşmasını okul müdürü Kenan Yalçınkaya yaptı.

Yalçınkaya şunları söyledi: “Bizler Sesim Sarpkaya Fen Lisesi ailesi olarak bir yandan öğrencilerimizin akademik başarısını daha da yukarı çıkarmak için gayret gösterirken, bir yandan da onların ruhsal ve bedensel gelişimleri için sosyal etkinliklere büyük önem veriyoruz.

Bu etkinlik çalışmalarımızla insan haklarına saygılı, kendini tanıyan, çevresini koruyan, kendine güvenen milli ve manevi değerlerin bilincinde olan, planlı çalışabilen, zamanını etkili kullanabilen, girişimci, bireysel farklılıklara, farklı görüş, düşünce ve kültürlere saygılı ve aldığı görevi istekle yapan bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

2011-2012 eğitim ve öğretim yılında açılan okulumuz bugün 10 yaşında. Geçen sene 10 yıllık süreçte pek çok etkinliğe imza atarken bunlar içinde özellikle SESİMİZ Şiir ve Müzik dinletisi etkinliğimizi geleneksel hale getirdi. Covid 19 salgını sürecinde ara vermek zorunda kalsak da normalleşmenin başlamasıyla kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yıl 5.sini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize ve bizi bu gecede yalnız bırakmayan velilerimizle misafirlerimize teşekkür ediyorum”

Konuşmalardan sonra okulun öğretmen ve öğrencileri hazırladıkları şiirleri okudular, türkülerle geceye renk kattılar. Saz heyetine ise Türk Halk Müziği şeflerinden Hasan Basri Üstün  eşlik etti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder