MERCEK’TEN KIYAFET EVİ’NE UZANAN BİR “GİYSİ YOLCULUĞU”

 


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde 2 aydır süren dikiş kursunun ilk ürünleri ortaya çıktı. Kursiyerlerin ilk etapta ürettiği 86 parça çocuk giysisi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere Büyükşehir’in Kıyafet Evi’nde raflara dizildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nden Kıyafet Evi’ne kadar uzanan çok yönlü bir çalışmaya imza attı. MERCEK’in dikiş kursunda üretilen ürünler, Kıyafet Evi’nden ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor.

2 aydır süren kursun ilk ürünleri ortaya çıktı

Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi’nde bu yıl hizmete başlayan MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde dikiş kursları 2 aydır sürüyor. MERCEK’tekonfeksiyon alanında el becerisi kazanmaya başlayan kursiyerler, ilk ürünlerini ortaya çıkarıyor. Çocuklar için üretilen giysiler MERCEK’ten Kıyafet Evi’ne ulaşıyor.

86 parça yeni ürün Kıyafet Evi’nin raflarına dizildi

Akdeniz ilçesi Ulu Çarşı’da yer alan Büyükşehir’in Kıyafet Evi’ne ulaşan ilk etapta 86 parça ürün raflardaki yerini aldı. Açıldığı 2020 yılından bu yana 7 bin vatandaşın faydalandığı Kıyafet Evi, MERCEK’ten gelen çocuk giysileriyle daha da renklendi. Asgari ücretin altında geliri olanların öncelikli olarak yararlandığı Kıyafet Evi’nde, Büyükşehir’in kursunda dikilen kıyafetler çocukların ilgi odağı oldu.

“Burada hazırlanıyor, ütüleniyor, paketleniyor ve Kıyafet Evi’ne ulaştırıyor”

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nin Dikiş Kursu Eğitmeni BesireBallıkaya Nehir, 2 ayda iyi bir ilerleme kaydettiklerini vurgulayarak, “Ekibimiz çok güzel. Yeni arkadaşlar da ilave oldu. Sırada bekleyen arkadaşlarımız da var. Güzel ürünler üretiyoruz. Malzeme tedarikimizi, her şeyimizi sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz karşılıyor. Bu ürünler burada hazırlanıyor, ütüleniyor, paketleniyor ve buradan Kıyafet Evi’ne ulaştırıyor. Hem öğretiyoruz hem de ürettiğimiz ürünler ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılıyor” dedi.

“Kıyafetlerimiz Kıyafet Evi’nin raflarında yerlerini aldı”

Kıyafet Evi Koordinatörü Nesrin Çalışkan ise ürünlerin büyük bir ilgi gördüğünü belirterek, “MERCEK’te dikiş kursunda üretimi yapılan kıyafetlerimiz, vatandaşlarımıza verilmek üzere Kıyafet Evi’nin raflarında yerlerini aldı. Ürün çeşitliliği çok güzel. Pembe, mavi, işlemeli ürünlerimiz ve hepsi el emeği. Çok fazla talep gördü. İlk etapta 86 parça ürün aldık ve bu işbirliği devam edecek” diye konuştu.

“Bu kıyafetler çok güzel, çok beğendik”

Dilekçeyle başvurusunu yaptıktan sonra kendisine verilen randevu saatinde kızları Nurgül ve Nurcan’a kıyafet almaya gelen anne Keziban Yılmaz, “Buradan kızlarımıza kıyafet almaya geldik. Büyükşehir Belediyesi’ne ait dikiş kurslarının olduğunu öğrendik. Bu kıyafetler çok güzel, çok beğendik. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Çok mutluyuz. İyi ki böyle bir belediyemiz ve böyle bir Kıyafet Evi var” dedi.

Keziban Yılmaz’ın 8 yaşındaki kızı Nurgül, kıyafetleri çok beğendiğini belirterek, “Annemle ve kardeşimle beraber kıyafet almaya geldik. Kıyafetleri çok beğendik. En çok pembe rengi seviyoruz. Kardeşim de pembe rengi seviyor. Biz de bunları seçtik” ifadelerine yer verdi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder