HER ŞEY TARSUS İÇİN, HEP BİRLİKTE EL ELE

 


 Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) 4. Olağan Genel Kurulu Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) toplantı salonunda yapıldı.

Tarsus ve Ankara’dan yoğun katılımla gerçekleşen Genel Kurul, TADER’ in 10 yıllık faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterisiyle başladı.                                                                                                                            TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün’ ün Başkanlığını yaptığı Divan Heyetinde, TÜED Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, MEYAD Önceki Dönem Başkanı İsmet Özen, Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın ve Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı M. Naci Güllü yer aldı.                          Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından TADER Genel Başkanı Semih Özsu açılış konuşmasını yaptı.

Tader Genel Başkanı Semih Özsu protokolü ve katılımcıları selamlayarak, “4. Olağan Genel Kurulumuza, bir başka deyişle birlik ve beraberlik buluşmamıza hoş geldiniz.” diyerek sözlerine başladı. Dernek kurucularından pandemi nedeniyle vefat eden Tarsus Sevdalısı Prof.Dr Servet Harputluoğlu ve İbrahim Genç’i anarak devam etti.                                                                         Konuşmasına TADER’ in kurulduğu günden buyana gerçekleştirdiği faaliyetleri kısaca anlatan Özsu, her faaliyetimizi Tarsus yerel yönetim kurumları ve STK’ larla iş birliği yaparak gerçekleştirdik dedi. “Tarsus Kebabı Tanıtım Günü” nün büyük ilgi gördüğünü, yine patenti alınan “Tarsus Humusu” ile ilgili de ilerleyen süreçte büyük bir organizasyon düzenleneceği müjdesini verdi.                                                Ankara merkez olmak üzere İzmir ve Sakarya’ da Temsilcilik açtıklarını ifade eden Özsu konuşmasında, bu yıl bir ilki gerçekleştirerek hemşehrilerimizin bağışları ile Ankara’da okuyan 40 öğrenciye burs verdiklerini belirtti. Bugün yapılacak Tüzük değişikliği ile sadece Ankara’da okuyanlara değil diğer illerdeki Tarsuslu üniversite öğrencilerimize de burs vermeyi amaçladıklarını söyledi ve destek olan hayırseverlere teşekkür ederek, önümüzdeki dönemde desteklerin artacağına inandığını belirtti. Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerini tanıtarak konuşmasını sonlandırdı.                                             

Özsu ayrıca, Genel Kurula katılamayarak, çiçek ve mesaj gönderen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’ e, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ a, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak’a ve Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı’ya teşekkür etti.

Özsu’nun konuşmasının ardından kürsüye gelen konuşmacılar duygularını şöyle dile getirdi.

Tader Sakarya İl Temsilcisi Prof. Dr. Süleyman Can KURNAZ, kendisine bu görevin verilmesinden dolayı Tader yönetimine teşekkürlerini belirterek. Kültürümüze sahip çıkmamız, kültürümüzü korumamız lazım vurgusunu yaparak ilgili kurumları göreve davet etti.

Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı M. Naci Güllü, Özsu’ya teşekkür ederek “Ankara’ya gelmekten mutlu oluyoruz, geldiğimiz zaman gitmek istemiyoruz, evimiz gibi görüyoruz. Muhtarlar olarak Tader’ in faaliyetlerine her zaman destek vereceklerini’’ ifade etti.                                     

Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen’ de Özsu’ya teşekkürlerini ileterek “Ankara’daki gözümüz kulağımız” vurgusunu yaptı. Başkanı her aradığımızda her işimizle ilgileniyor ifadelerini kullanarak Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.                                                                                                     

TÜED Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, “Ağaç dalıyla gürler” atasözü ile konuşmasına başlayarak değerli Protokol TADER’ in toplantılarına katıldığı sürece Tarsus’un gelişmesine, tanıtılmasına büyük katkısı sağlayacağını dile getirdi. Tarsuslu olmanın ayrıcalık olduğu vurgusunu yapan Kurnaz, Tader Yönetimine ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.                                                                                                                                                                            

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, İnsana değer vermek, birlik olmak vurgusu ile TÜED’ e, TADER’ e, Protokole ve Katılımcılara teşekkürlerini iletti.                                                                           

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr Bülent Elbasan, TADER ile her türlü projede birlikte çalışmaya ve desteğe hazırız diyerek teşekkürlerini bildirdi.                                                                 

Ankara Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Tader’ in kurulduğu günden bu yana güzel faaliyetler gerçekleştirdiğini dile getirdi. Gücümüz “Köklerinden beslendiğimiz Memleketimizin zenginliğidir” vurgusunu yaparak Genel Kurulun hayırlı olmasını temenni etti.                                          

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve İyi Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ un, Gözlü kule Mevkiinde Boğaziçi Üniversitesinin yaptığı çalışmalar neticesinde 12 bin yıllık geçmişe sahip bir kent olduğu ifade ederek, Dinlerin, Dillerin ve Medeniyetlerin buluşma noktası olduğunu belirtti. Tarsus Belediye Başkanlığı döneminde Tarsus’ un tanıtımına büyük katkı sağladıklarını belirten Kocamaz, Tader Olağan kurulunun Tader ve Tarsuslular için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ulaştırma Eski Bakanı Prof. Dr. Enis Öksüz, Dernekleşmenin önemini vurgulayarak, daha önce kurulan diğer hemşehri derneklerine imrenirdim. Ancak TADER bu işi çok iyi ve başarılı götürüyor. Bizlerde herzaman yanındayız dedi. Öksüz Yönetimi kutlayarak, Genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

İyi Parti Mersin Milletvekili Hakan Zeki Sıdalı, yurtdışında Mersinli olduğunu dile getirdiği zaman Tarsus’u yabancıların bildiğini fakat hiç gelmediklerini söyleyen Sıdalı, Tarsus’ un tanıtımını hep birlikte başaracağız mesajı vererek Tader Yönetimine başarılar diledi.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Ankara’ya gelen öğrenciler için Tader’ in çok önemli bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, Tarsus adına yapılacak her çalışmada Tader Yönetiminin yanında olduklarını dile getirdi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın nerelisin sorusuna ‘Tarsusluyum’ diye cevap veren kadim şehrin insanıyız. Değerli hemşehrilerim” selamıyla konuşmasına başlayan Şimşek, Tarsus’ un göç veren değil göç alan bir kent olduğu vurgusunu yaptı. İstanbul’ da bir restoran tarafından bastırılan “Türkiye’nin Gastronomi Haritası” kataloğunda Türkiye’nin en Gastronomik İlçesi olarak Tarsus’a yer verildiğinden dolayı gurur duyduğunu dile getiren Şimşek, ilçe düzeyinde değil il düzeyinde olmasını temenni ederdim diyerek Genel Kurulun hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Tarsus’ un birçok ilden büyük olduğunu belirterek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Çukurova Havalimanının açılışının yapılacağını dile getirdi ve bununla birlikte Tarsus, “Çukurova’ nın Gözdesi” olacak ifadelerini kullandı. Özkan, Tader Yönetimine başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Faaliyet, Mali, Denetim Raporu, Tüzük Değişikliği maddelerinin ve yeni dönem Tahmini Bütçesinin okunması ve oylanması ile devam etti.                                                     

Dilek ve Temenniler kısmında söz alan Sağlıklı Mahalle Muhtarı Yasin Kahraman, yapılan konuşmalarda birçok lezzete değinildiğini ancak “Sıkma ve Ayran” ın unutulduğunu dile getirerek katılımcıları mahallesinde yapacağı “Sıkma Ayran” ikramı etkinliğine davet etti.                                                                                                  “Muhtar TV” olarak anılan Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın ise Tader’ in oluşturduğu “Burs Fonu” nun öğrenciler için çok faydalı bir çalışma olduğunu ve Türkiye genelinde diğer derneklere örnek olacağını belirtti.                                                                                                                                                       

Yapılan seçimin ardından tekrar Genel Başkan seçilen Semih Özsu teşekkür konuşmasında, “Tader, siz değerli hemşehrilerimizin destekleri ile 10 yıldır çalışmalarına ara vermeden bu günlere gelmenin mutluluğunu yaşıyor. Bizlere güvenerek yeniden göreve seçtiğiniz için şahsım, yönetim ve denetim kurulunda görev alan arkadaşlarım adına siz değerli üyelerimize, genel kurulumuzu onurlandıran misafirlerimize, yerel basınımıza ve bizlere destek olan herkese teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyorum ifadelerine yer verdi.

TADER Genel Kurulu çektirilen hatıra fotoğrafı ve hepbirlikte yenilen öğle yemeği ile son buldu. 

 

 


0 Yorumlar

Yorum Gönder