ULUSLARARASI ALMANCA OLİMPİYATLARI TÜRKİYE BİRİNCİSİ TAC’DEN!

 


Tarsus Amerikan Koleji (TAC) 11. sınıf öğrencisi Cem Yıldız, dünyanın en büyük Almanca yarışması Uluslararası Almanca Olimpiyatları’nın (IDO) B1 seviyesindeki Türkiye birincisi oldu. Yıldız, Goethe Enstitüsü bursuyla katılmaya hak kazandığı Hamburg’daki Uluslararası Almanca Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek.

Dünyanın en büyük Almanca yarışması olan Uluslararası Almanca Olimpiyatları’nın (IDO) B1 seviyesindeki Türkiye birincisi, Tarsus Amerikan Koleji (TAC) 11. sınıf öğrencisi Cem Yıldız oldu. Uluslararası Almanca Olimpiyatları, iki yılda bir Almanya’da gerçekleştiriliyor ve Uluslararası Almanca Öğretmenleri Birliği (IDV) işbirliğinde Goethe Enstitü tarafından düzenleniyor. TAC öğrencisi Cem Yıldız, B1 seviyesindeki olimpiyatlarda Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Olimpiyatlara burslu katılacak

Olimpiyatlar iki aşamadan oluştu; birinci aşamada 43 kişilik B1 katılımcı arasından 16 kişi ile birlikte başarı sağlayan Cem Yıldız, final aşamasında Almanca sınavını birincilikle kazandı.  Türkiye’den B1 dil seviyesinde ulusal ön elemeleri birincilikle kazanan Cem Yıldız, Goethe Enstitüsü bursuyla ağustos ayında Hamburg`da gerçekleşecek Uluslararası Almanca Olimpiyatları’na katılmaya hak kazandı. Yıldız, Goethe Enstitüsü bursu ile katılacağı olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder