TSO BAŞKANI KOÇAK, OSBÜK TOPLANTISINA KATILDI

 


Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, OSBÜK Akdeniz Bölge Toplantısına katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan ile bölgedeki OSB’lerin başkan ve bölge müdürlerinin katıldığı toplantıda OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Akdeniz Bölgesi’nin turizmin yanı sıra, sanayi üretiminde ve tarımsal üretimde de Türkiye’nin taşıyıcı kolonlarından birisi olduğunu vurguladı.

Akdeniz Bölgesi’nde 37 organize sanayi bölgesi olduğunu ve bu OSB’lerin Türkiye’deki toplam OSB alanının yüzde 10’unu oluşturduğunu ifade eden Kütükcü, “Akdeniz bölgemizin yatırım ve üretim iştahı bütün olumsuz şartlara rağmen son derece yüksek. Biz bu iştahı Türkiye’nin geleceği olarak görüyoruz. Ayrıca Akdeniz Bölgemizdeki tüm illerimiz ihracatta da yükselen bir ivme ile yoluna devam ediyor. Bu yükseliş ivmesinde organize sanayi bölgelerimiz kritik rol oynuyor. Bölgedeki organize sanayi bölgelerimizde bin 700’e yakın sanayi tesisimiz 120 binin üzerinde doğrudan istihdam sağlıyor” dedi.

OSBÜK olarak organize sanayi bölgelerinin tüm taleplerini alarak, ilgili kurumlarla paylaştıklarını ve takibini yaptıklarını anlatan Kütükcü, son bir yılda OSB’lerden gelen 435 talebin tamamının takibinin yapıldığını kaydetti.

Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin kurumsal hizmet kapasitelerini ve sanayi üretimlerini artıracak çalışmalar yaptıklarını, bunların yanı sıra OSB’lerde yürütülen genişleme çalışmalarını da yakından takip ettiklerini vurgulayarak, Türkiye’nin yeni yatırımlar için, yeni planlı sanayi alanları üretmek zorunda olduğunun altını çizdi.

Başkan Koçak da söz alarak Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde gelinen durumu aktardı. Koçak, önemli yatırımcılar çektiklerini, yatırımların tamamlanması halinde de bölge ekonomisinde ciddi ivme yakalanacağına dikkat çekerken, OSB’lerin ortak sorunu olan kamulaştırma süreçlerinde yaşanan sıkıntıları dile getirerek hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması ve farkı alternatifler bulunması konusunda destek istedi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder