TOBB’UN TARSUS’A YAPTIRDIĞI OKULUN İNŞAATI MAYIS’TA BİTİYOR

 


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin "81 İl’e 81 Okul" Projesi kapsamında Tarsus’a yaptırdığı mesleki okulun inşaatında sona yaklaşıldı. Okul inşaat alanını ziyaret eden Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, teknik ekipten bilgi aldı. Okulun Mayıs ayında tamamlanması ve yeni eğitim-öğretim döneminde hizmet vermesi planlanıyor.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB’un Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre etmek ve iş dünyasının nitelikli elaman ihtiyacını gidermek amacıyla ülke genelinde yürüttüğü "81 İl’e 81 Okul" Projesi kapsamında Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Ticaret Borsası’nın ortak girişimleri sonucu Tarsus’a kazandırdığı okul inşaat alanını ziyaret ederek teknik ekipten bilgi aldı.

Buna göre Tarsus’un Kemalpaşa Mahallesi’nde 24 derslikten oluşan mesleki lisenin inşaatının Mayıs ayında tamamlanması ve yeni eğitim-öğretim döneminde hizmet vermesi bekleniyor.

Tarsus TSO Başkanı Koçak, Tarsus’a mesleki okul kazandırmaktan gurur duyduklarını belirterek, ‘’Talebimizin olumlu değerlendirilerek hayata geçmesi gerçekten mutluluk verici. Desteklerinden dolayı TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere TOBB Yönetim Kuruluna çok teşekkür ederiz. 

Bu proje gerçekten çok önemli bir proje. Piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modelinin olumlu katkı sunacağına inanıyorum. Mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre ediyor. Bu sayede iş dünyası nitelikli ara eleman sorununa çözüm bulacak. Okulumuzun inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Tarsus’a ve iş dünyamıza hayırlı olmasını dilerim.’’diye konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder