TADER’İN İFTAR YEMEĞİNE YOĞUN İLGİ


 TARSUS HABER- Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) tarafından geleneksel olarak yapılan İftar Yemeği’nin bu yıl 5.si düzenlendi.

TADER’in İftar Yemeği’ne Ulaştırma Eski Bakanı Enis Öksüz, Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve Başkan vekili Mehmet Kartal, TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) Genel Başkanı Kazım Ergün, TÜED Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, Tarsus Zirve Gazetesi Sahibi Ferhat Günaştı ve UHA (Uni Haber Ajansı) Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Halil Can Güllü ile çok sayıda Ankara’da yaşayan Tarsuslu aileler ve öğrenciler katıldı.

İftar öncesinde İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin okuduğu Kuran-ı Kerim ile başlayan program, iftar ve duanın ardından konuşmalarla devam etti.

İftar yemeğine katılanlara “hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan TADER Genel Başkanı Semih Özsu; “Kuruluşumuzdan bugüne kadar sizlerin desteği ile birçok aktiviteler yaptık ancak pandemi nedeniyle son yıllarda bir araya gelemedik. İki yıl gibi uzun bir aradan sonra manevi değeri yüksek bu mübarek gecede sizlerle

aynı iftar sofrasında yeniden buluşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz.” diyerek iftar yemeğine katılanların

Kadir Gecesi’ni kutladı. İftar yemeğinin düzenlenmesine katkı sunan Tarsuslu Yenimahalle Kaymakamı Türker

Çağatay Halim ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a, Tarsuslu Yenimahalle Belediye Başkan

Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu’na teşekkür etti,

Konuşmasının devamında, “2012 Yılında kurulan derneğimizin öncelikli faaliyeti üniversiteli gençlerimize sahip çıkmak olmuştur. Bu bilinçle geçmişte 200’e yakın öğrencimizi TADER çatısı altında topladık ve çok

güzel etkinlikler yaptık. Üniversiteli gençlerimize maddi manevi her zaman yanlarında olduğumuzu söylüyoruz.

Bu amaçla öğrenim hayatlarına destek olmak için bu yıl TADER Burs Fonu’nu oluşturduk. Sizlerin de desteği

ile bu yılın ikinci döneminde Ankara’da öğrenim gören 40’a yakın öğrencimize burs verecek olmanın

mutluluğunu yaşıyoruz. 2022-2023 Öğretim yılında sadece Ankara’da değil ülke genelinde okuyan Tarsuslu

öğrencilerimizin de burs fonundan yararlanmalarını sağlamak üzere Tüzüğümüzün ilgili maddesinde değişiklik

yapacağız. Bu nedenle Derneğimiz için değil ama, öğrencilerimiz için az miktarda da olsa burs fonu banka

hesabımıza bağış yaparak destek olmanızı sizlerden bekliyoruz’’ dedi. Konuşmasının sonunda, TADER’ in

kuruluşundan bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Ulaştırma (eski) Bakanı Prof.Dr.Enis ÖKSÜZ’e Tarsusluların ağabeyi TÜED Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz’a, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün’e ve Tarsus Zirve Gazetesi Sahibi Ferhat Güntaştı’ya teşekkür etti.

Özsu’nun ardından konuşma yapan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ise katılımcıları selamlayıp Kadir Gecelerini kutladıktan sonra herzaman TADER ve Tarsuslular’ın yanında olacaklarını ifade ederek iyi dilek ve temennilerde bulundu, TADER Genel Başkanı Semih Özsu ve Yönetimine teşekkür etti.

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ise yapığı konuşmasında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın sevgi ve saygılarını iletti. Semih Özsu ve yönetimine teşekkürlerini belirterek katılımcıların Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramı’nı kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim ise konuşmasında Tarsus ve Mersin’in çok göç veren il-ilçe olmadığına değinerek Ankara’daki her Tarsuslunun çok büyük bir değer olduğunu ifade etti. TADER’e

sağlanacak olan her katkının çok değerli olduğunu vurgulayan Halim, etkinliğin Yenimahalle Belediyesine ait

bir salonda yapılmasından dolayı salonu tahsis eden Yenimahalle Belediyesine ve Yenimahalle BelediyesiBaşkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu’na ayrıca teşekkürlerini bildirdi.

Ulaştırma Eski Bakanı Enis Öksüz ise; “Bundan evvel hiç kimse bizleri bu kadar bir araya getiremedi. Kimse alınmasın. Tarsuslular Derneği varsa başkan sayesinde oluyor, kendisine teşekkür ediyorum.” diyerek TADER ile bir toparlanmanın başladığını vurguladı. Bundan sonra politika hayatına bir tecrübe aktarımı şeklinde devam edeceğini ve TADER’in faaliyetlerine daha fazla yararlı olma gayreti içerisinde olacağını ifade etti.

TADER’in Geleneksel 5. İftar Yemeği Buluşması içilen çaylar eşliğinde yapılan hoş sohbetlerin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder