“OKUL HAMİLERİ PROTOKOLÜ” TARSUS TİCARET BORSASI’NDA TÖRENLE İMZALANDI

 


Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen “Okul Hamileri Protokolü” Tarsus Ticaret Borsası’nda törenle imzalandı. 

 

Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Ticaret Borsası’nda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, okulları meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya getirerek, okulların eksikliklerinin giderilmesi ve karşılıklı yardımlaşmayı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. 

 

Söz konusu projenin aslında Birlik ve Beraberlik Projesi olduğunu kaydeden Kaymakam Otcu, “Biz Tarsus olarak güçlü bir ilçeyiz ve yapamayacağımız hiçbir şey , aşamayacağımız hiçbir engel yok. Ama zaman zaman bu tür projelerde desteğe ihtiyaç duyuluyor. Okullarımızın bir takım ihtiyaçları var. Devlet eliyle çok destek veriliyor ama bu tür proje etkinlikleriyle hem meslek odaları yada sivil toplum kuruluşları, hem de okullarımız motive ediliyor, karşılıklı yardımlaşma ve ortak çalışmalar yapılıyor. Ayrıca bu tür etkinlikler sivil toplum kuruluşlarımızı mutlu eder, okullarımızı da motive eder. Çünkü bir tarafta yardım etmek isteyenler, bir yanda yardım bekleyenler birlikte beraber bir şeyler yapabilmenin tadına varırlar. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

 

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, projenin tanıtımını yaparken, “Büyük ilçeler güven ve dönüşüm projesinin uygulanacağı 30 okulumuzun bugün Tarsus’ta bulunan sivil toplum kuruluşlarınca okul paydaşlarının akademik araştırma geliştirme ve sosyal kültürel etkinlik faaliyetlerinin desteklenmesi için hayata geçireceğimiz “Okul Hamileri Protokol İmza Töreni” çok güzel hizmet ve etkinliklere vesile olacaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 

 

Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ise konuşmasında Borsa olarak eğitime her türlü desteği verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini belirterek, projenin hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. 

 

30 okulu kapsayan ve ilk etapta Fahrettin Paşa ilk ve orta okulu, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okulu, Kasım Ekenler MTAL, Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu, Ömer-Ümmügülsüm Cıırık MTAL,Şehit Sabri Acem orta okulu, Cengiz Topel Anadolu lisesi ve Cumhuriyet ortaokulu müdürleriyle, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Ziraat Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Kasaplar Odası, Ressamlar Derneği, ve Kent Konseyi başkanları protokolü imzaladı.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder