ÇUKUROVA TOPRAKLARINA YENİDEN ‘BEYAZ ALTIN’ EKİLDİ


TARSUS HABERR- Tarsus Belediyesi yerli tohum seferberliği kapsamında ve çiftçiye ve üreticiye destek olmak amacıyla Çukurova topraklarına, yörenin gelişip kalkınmasında önemli payı olan “beyaz altın” ekimi gerçekleştirdi.  Bu kapsamda Tarsus Belediyesi’nin Tarımsal gelişimi ve çiftçiyi desteklemek, kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla sürdürdüğü desteklere bir yenisi daha eklendi ve üretici tarlasına destek verilen pamuk tohumunun ekimi yapıldı.

 

Tohum desteğinin yanında, tohumların ekimi, tarla sürümü, gübre kullanımı alanlarında da üreticiye destek olan Tarsus Belediyesi, çiftçilerin daha iyi verim alabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Bu kapsamda Tarsus Belediyesi tarafından Ata Mirası Projesi’nin çalışmaları doğrultusunda üretici Ali Özer’in Ballıca mevkiindeki arazisine 5 dönümlük pamuk tohumu ekimi gerçekleştirildi. Doğu Akdeniz Araştırma Enstitüsü ile yapılan protokol kapsamında çiftçiye verilen 5 dekarlık pamuk tohumları, Tarsus Belediyesi Tarımsal İşler Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinin de süreçte destekleri ile Üretici Ali Özer’in tarlasına ekildi.

 

Üreticinin arazisine ekimi gerçekleştirilen C-92 ve Türkan pamuk yerli tohum çeşitleri ile Tarsus topraklarında Beyaz Altın yeniden ışıldamaya başlayacak. Tüm süreçlerde çiftçilere destek olan Tohum konusunda uzmanlaşmış kurumlarla iş birliği içinde çalışan ve yerli tohumun önemine dikkat çeken Tarsus Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile üreticilerin verimlerini arttırmak için çalışmalarını süratle sürdürüyor.

 

VERİMİN ARTMASI İÇİN EKİMİNDEN HASADINA KADAR DESTEK SAĞLANIYOR

Üreticiye ekim işlemlerinin hepsinde Belediye olarak destek verdiklerini ifade eden Tarsus Belediyesi Ziraat Mühendisi Mehmet Özer,’’ Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın yerli tohumun önemi için verdiği destek ile üreticimizin tarlasına 5 dönümlük pamuk tohumu desteği sağladık. Ekiminden hasadına kadar verimin artması için tüm bilgileri aktarıyoruz’’ diye konuştu.

 

‘’BELEDİYEMİZ DESTEĞİNİ HİÇ ESİRGEMEDİ’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a verdiği destek için teşekkür eden üretici Ali Özerin, ‘’ Tohum desteği sağlandı ve bugün ekimini gerçekleştirdik. Belediyemiz tüm safhalarda yanımızda oldu. Verilen tüm destek için teşekkürlerimizi iletiyoruz’’ dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder