ÇUKUROVA TİYATRO ÖDÜLLERİ’NDE BAŞKAN SEÇER’E ‘YILIN SANAT ÖNCÜSÜ’ ÖDÜLÜ


 LİONS KULÜBÜ ÇUKUROVA TİYATRO ÖDÜLLERİ’NDE, MERSİN ŞEHİR TİYATROSU’NA ÖDÜL YAĞMURU

Lions Kulüpleri tarafından bu yıl ilki düzenlenen Lions Çukurova Bölgesi Tiyatro Ödülleri’nde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer‘Yılın Sanat Öncüsü’ ödülüne layık görülürken, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da 14 farklı dalda ödül aldı. Uluslararası Lions118 U Yönetim Çevresi Lions Çukurova Bölgesi Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Yılın Sanat Öncüsü’ ödülüne layık görülürken, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosuda 14 farklı dalda ödül aldı.

Başkan Seçer’e, ‘Yılın Sanat Öncüsü’ ödülü

Adana Seyhan Lions Kulübü ve Mersin Babil Lions Kulübü ortaklığıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen ve “Ustalara Vefa, Sanata Destek” adını taşıyan Çukurova Bölgesi Tiyatro Ödülleri 2022’ye Mersin Büyükşehir Belediyesi damga vurdu. Başkan Vahap Seçer’in‘Yılın Sanat Öncüsü’ ödülüne layık görüldüğü tiyatro ödüllerinde Mersin BüyükşehirBelediyesi Şehir Tiyatrosu da yeniden yapılandırıldığı hali ile ‘Yılın Tiyatro Olayı’ ödülüne layık görüldü.

Şehir Tiyatrosu ve oyuncuları 14 farklı dalda ödül aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’ın ‘Onur Ödülü’ aldığı tiyatro ödüllerinde ‘LinaNasif Özel Ödülü’Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Koordinatörü ve Opera SanatçısıBengi İspir Özdülger’e verildi.

‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’dalındaAslolan Hayattır ve Vahşet Tanrısı’nda sergilediği performansı ile Ömür Sevgi Çil, Buzlar Çözülmeden ve Matruşka oyunundaki performansı ile de Gizem Koçer ödül aldı.

Matruşka oyunundaki başarısı ile Güvenç Gümüş, Aslolan Hayattır ve Halktan Birioyunlarıyla Ozan Erdönmez, Aslolan Hayattıroyunuyla Anıl Tunç Karaersal, Buzlar Çözülmeden ve Ölümü Ardında Gezdirenleroyunlarındaki başarısıyla da Ersen Ocak‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri’ne layık görüldü.Tiyatro ödüllerinde‘Jüri Özel Ödülü’ise Buzlar Çözülmedenoyunundaki performansı ile Tolga Manyer’in oldu.

En İyi Sahne, En İyi Kostüm, En iyi Işık Tasarımı ödülleri de Mersin Büyükşehir’e

Başak Özdoğan’ın Kozalar oyunundaki sahne tasarımı‘En İyi Sahne Tasarımı Ödülü’nü,Funda Çebi’nin Buzlar Çözülmeden oyunundaki kostüm tasarımı‘En İyi Kostüm Tasarımı Ödülü’nüalırken,‘En İyi Işık Tasarımı Ödülü’ne de Buzlar Çözülmeden oyunu ileSalim Yücel layık görüldü.

Buzlar Çözülmeden oyununun müzikleri Gürkan Çakıcı ve Serkan Çankaya’ya, Kozalar oyunu müzikleri deİbrahim Can Otkum’a ödülü getirdi.‘En İyi Dramaturg Ödülü’nüTaner Çelik aldı.

Büyükşehir’in Çocuk Tiyatrosu da ödüllendirildi

Turneleri ile Mersin’in dört bir yanındaki çocukları tiyatro ile buluşturan Çocuk Tiyatrosu da birçok ödüle layık görüldü.

Sevilen tiyatro oyunu Gökkuşağının Altında’da gösterdiği performansıile Ceren Özmen‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü, Mehmet Naci İdişçi‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’, Alev Tol ise‘En İyi Dekor-Kostüm Tasarımı Ödülü’nü aldı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder