CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL, ZİRAAT ODASI MECLİSİ’NİN KONUĞU OLDU

 


CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Ziraat Odası Meclis toplantısının konuğu oldu.

Ziraat Odası Meclis Başkanı Hacı Bekir Özdemir’in yönettiği ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veyis Avcı ve Meclis üyelerinin katıldığı toplantı da konuk olarak ağırlanmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varan, “Öncelikle Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Ramazan ayının ulusumuza ve insanlığa barış ve esenlik getirmesini diliyorum” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde ülke genelinde olduğu gibi, bölgemizde de yaşanan don olayı nedeniyle zarar gören tüm çiftçilere bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Ozan Varal, “Özellikle sert çekirdekli tarım ürünleri büyük zarar gördü. Bizler, saha çalışmaları yaparak yaşanan felaketi yerinde gördük. Sayın Tarım Bakanını Tarsus’a davet ederek, ürünlerin durumunu ve çiftçinin-üreticinin çektiklerini yerinde görmesi çağrısında bulunduk. Gerçekten içler acısı durumlarla karşılaştık. Zararın yüzmilyonlarca lira olarak telaffuz edilmesi gerçekten çok üzücü” ifadelerini kullandı.

 

CHP Tarsus İlçe yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Varal, “Üretim düşüyor, ekilmeyen tarım araziler çoğalıyor. Bu durum kırsaldaki ekonomik hayatın neredeyse tükenmesine neden oluyor. İktidar ise, çiftçimize hakkı olan desteği vermiyor, yabancı ülkelerden tarım arazileri kiralıyor, yurt dışından tarım ürünü almak için ithalat vergilerini sıfırlıyor. Türkiye artık kendi kendine yetemeyen bağımlı bir ülke haline geldi.

 

Ülkemizin nüfusu 1980’e kıyasla iki katına katlanmış olmasına rağmen, tahıl üretimi adeta yerinde saymış, bazı ürünlerde geriye gitmiştir. 20 yıllık AKP iktidarında izlenen hatalı politikalar, girdi maliyetlerinin sürekli artmasına, üretimin azalmasına, en temel gıda ürünlerinin üretimlerinin düşmesine neden olmuştur. Bunun net sonucu da her geçen gün ekmek kuyrukları uzamakta, pazaryerlerinde dramatik sahnelerin yaşanmasına sebep olmaktadır” dedi.

 

İktidarın çiftçilerin sesini duymak zorunda olduğunu belirten Başkan Varal, “Hayvancılığımız yok oluyor. Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı sayın Danyal Avşar’ın da dediği gibi, Tarsus’ta 43 bin olan büyükbaş hayvan varlığı, yem maliyetlerinin karşılanamaz düzeye gelmesinden dolayı 26 bine gerilemiş durumda. Elbette umutsuzluğa gerek yok. Hepimize sıkıntı veren bu düzeni elbirliği ile düzelteceğiz” diye konuştu.

 

Konuşmasında CHP’li Belediyelerin tarım ve hayvancılık konularında yaptığı çalışmalarla ilgili olarak da bilgiler veren İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “CHP’li Belediyelerimiz, tarım ve hayvancığın desteklenmesi için onlarca projeyi hayata geçirmiş durumda. Bunlardan bazılarını sayacak olursak, Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim projesi kapsamında 15 kişiye, 375 adet küçükbaş hayvan, kaz dağıtım projesi, büyükbaş hayvan üreticilerine kaba yem desteği, üzüm sıkma, zeytin boylama makinesi ve daha birçok destek çalışması gerçekleştirdi. Benzer projelerde hızla sürüyor” dedi.

 

Başkan Varal, ziyaret sırasında Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veyis Avcı’ya emeğin göstergesi olan pamuk tarlasında çalışan kadın ve çocuklarının görsellendiği güzel bir resim hediye etti.

 

CHP İlçe Başkanı Ozan Varal ve ilçe yöneticilerine, nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileten Başkan Veyis Avcı ise “Üreticilerimizin desteklenmesi gerekiyor. Girdi maliyetlerinin oldukça arttığı bir dönemde, yaşanan don felaketi, hem çiftçilerimizi mağdur etmiş, hem de ülkemiz açısından da 500 milyonun üzerinde bir zararın yaşanmasına sebebiyet vermiştir. Eskiden ürettiğinden 1’e 3 kazanabilen çiftçimiz, gelinen noktada 1’e 1 dahi kazanamamakta, her geçen gün geriye doğru gitmektedir” şeklinde konuştu.

 

Toplantıda, Başkan Varal gelen soruları yanıtladı. Karşılıklı görüş alış-verişinde bulunuldu.

  

0 Yorumlar

Yorum Gönder