BÜYÜKŞEHİR,KÜTÜPHANE HAFTASI’NDA YAZAR MİRZA TURGUT İLE ÖĞRENCİLERİ BULUŞTURDU


 ÖĞRENCİLER MERSİN TARİHİNİ DİNLEDİ

Büyükşehir Belediyesi,“Kütüphane Haftası” kapsamında Yazar Mirza Turgut ile öğrencileri buluşturdu. Öğrencilere Mersin tarihini anlatan Turgut, “Çok güzelbir sohbet oldu. Ben hiçbir yerde böylesine ilgili öğrenci kitlesi ile karşılaşmamıştım” dedi. Turgut, Başkan Seçer’in kentin gelişmesine büyük katkı sağladığını da belirterek,“Vahap Bey, Mersin’in değişmesi, kültürel yenilenmesi için büyük destek veriyor” diye konuştu.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi,“Kütüphane Haftası” kapsamında Yazar Mirza Turgut ile öğrencileri buluşturdu. Yazar Turgut,Mersin tarihi hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Çok güzel bir sohbet oldu”

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen söyleşide kent tarihi hakkında öğrencilere detaylı bilgiler aktaran Yazar Mirza Turgut, “Kütüphaneler Haftası dolayısıyla beni buraya çağırdılar sağ olsunlar. Öğrencilerle bir araya geldik. Çok güzel, çok tatlı, çok hoş bir sohbet oldu. Öğrencilerin ilgisi beni muhteşem sevindirdi. Ben hiçbir yerde böylesine ilgili bir öğrenci kitlesi ile karşılaşmamıştım” dedi. Farklı programlarda yine öğrencilerle buluşmak ve ilçelerin tarihi ile ilgili bilgi vermek istediğini vurgulayan Turgut, şöyle devam etti:

“Silifke ile ilgili de önemli gelişmeler var, Tarsus’la ilgili… Zaten bölgenin 2 tane önemli tarihsel kenti var. Tarsus Berdan ile Göksu Silifke. İkisi de aynı tarihi özelliklere sahip. Ama Silifke’ninki daha farklı. İnanç turizmi ve kültür turizmi açısından Silifke daha şanslı. Toplumun ve yöneticilerinbilinçlenmesi lazım. 15 yıldır ben bununla uğraşıyorum. Silifke’de Aya Tekla var, burayı bir dinsel ibadet yeri yaptıralım. Barbarossa’nın mezarı burada. Biz Fatih’i nasıl görüyorsak, Almanların da gördüğü bir adam İmparator Barbarossa. Burayı bir kültür haline getirelim. Çok uğraştık ama inşallah bundan sonra başarılı olacağız. Vahap Bey ile birlikte başarılı olacağımızı düşünüyorum. Vahap Bey, Mersin’in değişmesi için, kültürel yenilenmesi için büyük destek veriyor bize, hepimize. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum.”

Öğrenciler, söyleşiden memnun ayrıldı

Öğrencilerden Burak Köker, Başkan Seçer’e böyle bir söyleşiye öncülük ettiği ve öğrencileri bir araya getirdiği için teşekkür ederek, “Mirza Bey’e de teşekkür ederim. Bizi Mersin hakkında bilgilendirdi. Mersin’in nasıl kurulduğunu anlattı. Mersin'de bilmediğim yerleri anlattı. Mersin'de bildiğim köyler de vardı, bilmediğim köyler de vardı. Tarihi geçmişi hakkında da bilgi verdi” ifadelerini kullandı.

“Yaşadığımız yer hakkında bilgi edindik”

Öğrencilerden Damla Yılmaz iseMersin tarihi ile ilgili bilmediği birçok şeyi öğrendiğini belirterek,“Mersin'in kuruluşu, isimlerin nereden geldiği, yerleşim şekilleri, camiler gibi birçok bilgiyi edindik. Yaşadığımız yer hakkında bilgi edindik. Bizim için çok faydalı oldu”dedi.

“Mersin’in eski kültürünü öğrendik”

Öğrencilerden Emine Kaya da “Mersin’in eski kültürünü, mahallelerin isimlerininnereden geldiğini ve eski önemli insanları öğrendik. Çok faydalı oldu benim için. Önceden bilmiyordum. Bugün yeni yeni isimler öğrendim ve eve gidip bakacağım. Çok beğendim” diye konuştu.

Söyleşi sonunda Yazar Mirza Turgut, öğrencilerden gelen sorulara yanıt verdi.Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Mersin Kent Kitaplığı tarafından basımı yapılan ve Yazar Mirza Turgut tarafından kaleme alınan ‘Göçler ve Mersin Tarihi’ kitabı da öğrencilere hediye edildi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder