AKADEMİ DERNEĞİ’NDEN TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’YA ZİYARET

 


Akademi Derneği Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Başkan Yardımcısı Fatma Yeşilkuş, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’yu makamında ziyaret etti.

 

10 bin yıla yakın geçmişi ve Türkiye’de birçok konuda ilk’lerin kenti olan Tarsus’un yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle kadim bir kent olduğunu belirten Kaymakam Kadir Sertel Otcu, “Tarsus’un gelişip, kalkınması için, Tarsus halkının refah düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükselmesi için bu güzide kentte yaşayan herkese görev düşüyor” dedi.

 

Akademi Derneği’nin Tarsus ve çevresinin eğitim, sosyal, kültürel ve turizm alanında değerli katkılarda bulunacağına inandığını vurgulayan Kaymakam Kadir Sertel Otcu, “Kaymakamlık olarak her türlü projeye destek vermeye hazırız. Tarsus’un gelişmesi, kalkınması, ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtılmasına katkı sağlayacak bütün projelere destek veririz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Tarsus’umuzun müthiş bir potansiyeli ve enerjisi var. Tarsus yaşamın her alanında gelişmeye hazırlıklı bir kent. Böylesine güzel ve gelişmeye çok açık olan bu kenti hepimiz el ve gönül birliği içinde geleceğe taşıyacağız” diye konuştu.

 

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ise Akademi Derneği’nin faaliyetlerini yakından takip ettiğini ifade ederek, bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak bölgenin gelişimi açısından üstlendikleri bu önemli sorumluluk sebebiyle Akademi Derneği yönetimine teşekkür ederek, başarılar diledi.

 

Tarsus ve Çukurova Bölgesi’nin eğitim, sosyal ve kültürel gelişimine, ulusal ve uluslar arası platformda katkı sağlayacak önemli projelerinden bazılarının içerikleri hakkında Kaymakam Kadir Sertel Otcu’ya bilgi veren Başkan Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt “Gerçekleştireceğimiz her bir projede Tarsus Kaymakamlığı ile ortak hareket etmek bizler için büyük bir gurur kaynağı ve mutluluk olacaktır. Tarsus’umuza ve bölgemize katkı sağlayacak projeler üretmeye ve bu projeleri hayata geçirmeye devam ediyor olacağız” dedi.

 

Tarsus'un 10 bin yıllık tarihe sahip dünya çapında bir kent olduğunu, böylesine değerli bir marka kentin gerek ulusal ve gerekse uluslararası platformda en iyi şekilde tanıtılması için dernek olarak her türlü fedakarlığı göstereceklerini belirten Özbozkurt, "Akademi Derneği olarak Tarsus'umuzu her platformda öne çıkarmak, kültürel ve tarihsel zenginliğini tanıtarak gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz" dedi.

 

Özbozkurt, Akademi Derneği’nin önümüzdeki süreçte yapacağı etkinliklerle adından daha çok söz ettireceğini ve dünyanın en önemli tarihi kentlerinden biri olan Tarsus’u ve Mersin’i sosyal, kültürel, eğitim ve bilimde daha çok tanıtacaklarını kaydetti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder