TARSUS VE ÇAMLIYAYLA MUHTARLARI GÖREVDE 3. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI


 TARSUS HABER- Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği tarafından 2019  yerel seçimlerinin 3. yıldönümü münasebetiyle kahvaltı verildi.

Şelale Yıldırımlar Otantik restaurantta düzenlenen kahvaltılı kutlama proğramına Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Jandarma komutanı Binbaşı İnanç Marım, Emniyet müdürü Ebubekir Fil, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu başkan yardımcısı ve Hatay  Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü,  Mersin, Adana, Antakya ve Osmaniye Muhtarlar Dernek başkanları,  Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa Naci  Güllü ile dernek üyesi 163 muhtar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan  Mustafa Naci Güllü, 2019 yılında yapılan seçimlerden sonra  göreve gelişlerinin 3. yıldönümü  münasebetiyle  bir proğram düzenlediklerini  belirterek  şunları söyledi:

“En son 2019 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlerin üzerinden 3 yıl geçti. Bugün hem yıldönümünü kutlamak, hem de Muhtar arkadaşlarımız arasında hem  birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla bir araya geldik. 2 yıldır pandemi nedeniyle pek bir araya gelemiyorduk.  Demokrasinin temel taşı olan Muhtar arkadaşlarımı göreve gelişlerinin 3. yılında  kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Mübarek Ramazan aylarını da şimdiden kutluyorum”

 

BOZDOĞAN ’IN KONUŞMASI

 “MUHTARLAR KENDİ MAHALLELERİNİN BELEDİYE BAŞKANIDIR

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, muhtarları göreve gelişlerinin 3. yılında kutlayarak ”Muhtarlar kendi mahallelerinin belediye başkanıdır. “ dedi.

Bozdoğan “Bugün bu kentin bir yerlere gelmesi için hepimiz canla başla çalışıyoruz Bunun için her zaman elbirliği yapmalıyız. Sizler ve bizler bu kente ve bu kentte yaşayanlara hizmet için varız. Bu kentin gelişmesi ve il olabilmesi içinde el ele verelim. “ dedi.

 

KAYMAKAMIN KONUŞMASI

“MUHTARLIK DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ MİHENK TAŞIDIR.”

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Muhtarların devlet ile millet arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Otcu “Tüm muhtarlarımızın hizmette 3. yıldönümlerini kutluyorum. Unutmayın ki muhtarlık, önemli bir müessese. Sizlerde mahallelerinizin muhtarı olarak çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Mahallelerin ve halkın sorunlarının çözümü için muhtarlara büyük görev düşüyor. Bugünlerde Mecliste muhtarlarımız ile ilgili konular ele alınıyor. Görev, yetki ve Özlük hakları yeniden  ele alınıyor. İnşallah muhtarlarımız için hayırlı bir karar çıkacaktır. Muhtarlık demokrasinin en önemli mihenk taşıdır. Halkın doğrudan kendi iradesi ile seçtiği muhtarlarımızı bizde önemsiyoruz. Bir mahalle ile ilgili karar alınırken Muhtarlarımızın da görüş ve bilgisini alıyoruz. Bugün hizmette 3. yıldönümlerinizi kutlarken yakında idrak edeceğimiz Mübarek Ramazan ayının da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

HEDİYE VERDİ

Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği  Başkanı  Mustafa Naci Güllü, toplantıya katılan ve kendilerini bu önemli günde yalnız bırakmayan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’ya günün anısına birer Atatürk tablosu hediye etti.

Muhtarlar protokolün ayrılmasından sonra, kendi aralarında istişarede bulundu ve sorunlarını anlattılar.

0 Yorumlar

Yorum Gönder