TARSUS TİCARET BORSASI BAŞKANI KAYA VE MECLİS BAŞKANI EKİNCİOĞLU'NUN ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

 


Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği zaferin tarih boyunca kazandığını en parlak zaferlerden bir tanesi olduğunu söyledi. 

Borsa Başkanı Kaya, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı olan Çanakkale zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Türk Milleti, Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir” dedi. 

Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir” diyen Murat Kaya “Atatürk’ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifade ettiği gibi bu zafer, milletimizin sarsılmaz vatan ve millet sevgisinin bir neticesidir. Bugün aynı ruh, aynı inanç ve kararlılıkla birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize sahip çıkacak, her alanda ve her cephede daha çok çalışarak ülkemizi geleceğe taşıyacağız” ifadesini kullandı. 

Bugün bizlere düşen görevin Çanakkale de şahlanan o muazzam ruh ve şuurun idrakinde olarak hareket etmek olduğunun altını çizen Kaya “Bizler de istiklâlimiz ve istikbâlimiz söz konusu olduğunda atalarımızdan devraldığımız bu ruhun hakkını vererek; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi Millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Milli Şairimiz M. Akif Ersoy’un Çanakkale şehitlerine yazdığı şiirinde; 

 Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! 

 Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. 

 Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi… 

 Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi. 

Kahramanlığın, cesaretin azmin ve vatan sevgisinin en güzel örneği olan bu mücadeleyi yüceltmiş, “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini ifade etmiştir. Bu duygularla, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmaz üzere Türk Milleti'nin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” şeklinde sözlerini tamamladı. 

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

 

Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu mesajında, 

Çanakkale Zaferi, en zayıf düştüğü zamanlarda bile Türk milletinin birlik ve beraberliğinin gücünü tüm dünyaya göstermiş; memleketin dört bir yanından gelip bir an bile tereddüt etmeden yan yana şehit düşen Mehmetçiklerimiz, vatan sevgisinin ve kardeşliğin simgesi olmuşlardır. 

  

Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, aziz milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbâli söz konusu olduğunda Türk Milleti'nin neleri göze alabileceğini ve neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale Zaferi, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plân kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir. 

 

Bu düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günümüzü kutluyor, bu eşsiz tarihi bizlere bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi. 

 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder