SEÇER, ‘GÖÇLER VE MERSİN TARİHİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜ VE SÖYLEŞİSİNE KATILDI

 

MERSİN HABER- SEÇER: “GEÇMİŞİMİZİ BİLMEMİZ, GELECEK İÇİN EL FENERİ GÖREVİ GÖRÜR”

“BU ÇALIŞMALAR KENTE, HEPİMİZE DEĞER KATACAK”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Mersin Kent Kitaplığı tarafından yeni basımı yapılan ve Mirza Turgut tarafından kaleme alınan ‘Göçler ve Mersin Tarihi’ isimli kitabınimza günü ve söyleşisine katıldı. Başkan Seçer, “Geçmişimizi bilmemiz gelecek için bize el feneri görevi görür” dedi. Yazar Mirza Turgut’u tebrik eden Başkan Seçer,“Bu çalışmalar kente, hepimize değer katacak. Gelecek kuşaklara tarihin, Mersin’in geçmişinin öğretilmesi açısından önemli bir yol gösterici olacak” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Mersin Kent Kitaplığı tarafından yeni basımı yapılan ve Yazar Mirza Turgut tarafından kaleme alınan ‘Göçler ve Mersin Tarihi’ kitabının imza günü ve söyleşisine katıldı. Başkan Seçer, “Geçmişimizi bilmemiz gelecek için bize el feneri görevi görür” dedi.

“Valiler, belediye başkanları, milletvekilleri değişebiliyor ama Mersin yerinde duruyor”

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen imza günü ve söyleşiye Başkan Seçer’in yanı sıra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Harun Gökalp, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Mersinli katıldı.

Programda ‘Mersin Tarihi Belgeseli’nin izlenmesinin ardından konuşan Başkan Seçer, “Mirza Turgut’a teşekkür ediyorum. Bizleri bir araya getirdi. Güzel bir çalışma. 15 yıl önceki ilk gösterimden kesitler de vardı. Hep söylediğimiz birşey burada tescillenmiş oldu; valiler, belediye başkanları, milletvekilleri, bürokratlar değişebiliyor, hiç kimseye baki değil ne makamlar ne dünya ama Mersin yerinde duruyor. Belgesel değerli bir çalışma. Mutlaka şehirler canlı bir organizma ve her anı, zamanın her sürecinde, bünyesinde olaylar barındırır ve bu olaylar da anıya dönüşür. İşte belgeseller de bunun için yapılır” dedi.

“Geçmişimizi bilmemiz gelecek için bize el feneri görevi görür”

Mersin’in tarihinden söz eden Başkan Seçer, “Geçmişimizi bilmemiz gelecek için bize el feneri görevi görür. İşte Mersin bu. Mersin çok genç bir kent” dedi. Seçer, yöneticilerin bir şehrin, ülkenin, toplumun geleceğine yön veren siyasi figürler olduğunu belirterek, “Bizim figürümüz kim diye sorsam, ilk akla gelecek Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bugün bu topraklarda bağımsız bir ülke olarak yaşıyorsak, laik bir cumhuriyetsek, anayasal bir devlet isek, bir kimliğimiz var ise, ümmet değil isek, tebaa değilsek elbette ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün o mücadeleci ruhu, o dehası, o insanları bir araya toplayan, inandıran, güvendiren, şevk veren, güven veren karizmasınınsonucudur” diye konuştu.

Mersin tarihinde Tarsus’un da önemli bir yeriolduğuna değinen Başkan Seçer,“Tarsus'ta doğmuş olmamın verdiği bir merakla Tarsus’un tarihini defalarca kitap karıştırıp incelemişimdir ve emin olun o tarihi her okuduğumdaetkilenmişimdir” dedi.

“Allah birliğimizi, dirliğimizi, bu kentin barışını, huzurunu bozmasın”

Kent tarihine ilişkin çalışmaların öneminden söz eden Başkan Seçer,“Bu çalışmalar kente değer katacak, hepimize değer katacak, gelecek kuşaklara tarihin, Mersin’in geçmişinin öğretilmesi açısından önemli bir yol gösterici olacak.Mersin çok değerli bir yer. Mersinmuazzam ötesi bir yer. Mersin’in değerini çok derinden hisseden bir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Çok güzel bir kentteyiz, muazzam, kadim kültürlerin birarada olduğu bir kentteyiz. Birçok çeşitliliğe rağmen öyle bir sentez oluşmuş ki bu kent barış kenti olmuş. Allah birliğimizi, dirliğimizi, bu kentin barışını, huzurunu bozmasın diyorum” dedi. Başkan Seçer’in konuşmasının ardından Yazar Mirza Turgut tarafından söyleşi gerçekleştirildi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder