SAHTE BAHİS DOLANDIRICILARINA ŞAFAK OPERASYONU

 


Mersin'de, kazanılmış görünümlü, sahte kupon düzenleyenlere yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;   sosyal medya üzerinden kazanılmış görünümlü sahte kuponla dolandırıcılık yapıldığı bilgisi alınması üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  Ekipleri çalışma başlattı. C.Başsavcılığı koordinesinde hareket geçen ekipler, sosyal medya uygulamalarını kullanıp, bahis kuponlarında montaj yapıp kazanmış gibi göstererek 18 kişiyi dolandıran 8 şüphelinin kimliğini tespit etti.

Siber polis ekipleri, Mersin, Antalya  veİstanbul'daki şüphelilerin adreslerine, şafak vakti, eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

 Operasyonlarda çete lideri V.T.A., Y.A.K., T.A.'nın da aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

polisin inceleme ve soruşturmasında mağdurlar tarafından paraların V.T.A., Y.A.K., T.A.'ya gönderildiği ortaya çıktı. Gönderilen paraların bir kısmının hesap sahipleri tarafından şüphelilerin hesabına, bir kısmının ise başka hesaplara aktarıldığı belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan dolandırıcılık şüphelileri, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder