ÖMER KURNAZ: FİYAT ARTIŞLARI KARŞISINDA EMEKLİLER KORUMASIZ KALDI

 


Şubat ayı TÜFE artışı yüzde 4,81 0alarak açıklandı. 2022 yılının iki aylık tüfe artışı ise yüzde 16,45 oldu.

Emeklilere yapılan zammın iki ayda geri alınması karşısında emeklilerimizin korumasız kaldığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon ile çarşı-pazar fiyatları arasında “uçurum” olduğundan, emeklinin alım gücünün TÜİK oranlarıyla korunmadığına dikkat çekerek, 2000 sonrası emeklilerimizin intibakı ile birlikte ısrarla seyyanen zam yapılmasını istedi.

Hükümetin bu gerçeği görmesini ve emeklilerimize destek olmasını talep eden Kurnaz, yüksek enflasyon karşısında gelir ve aylıkları yetersiz kalan emeklerimize, en kısa sürede ek iyileştirme yapılması gerektiğini söyledi.

Sosyal devletin ve sosyal güvenlik sistemimizin emeklilerimize daha fazla destek olması gerektiğini belirten Kurnaz, 2022 Şubat Ayı TÜFE artışına ilişkin şunları söyledi:

“Enflasyon, gelir dağılımını bozan ve yoksulluğu artıran bir etki yapmaktadır. Her şeyden önce, enflasyonla mücadelede üretim maliyetleri düşürülerek mücadele edilmelidir. Tüketici fiyat artışları yıllık bazda yüzde 54,44; üretici fiyat artışları üç haneli rakama çıkmış ve yüzde 105,01 olarak açıklanmıştır. Hükümetin hedefi olan yatırım, üretim ve istihdam politikaları çok değerlidir. Kendi insanımız üretim ve istihdamda yer almalıdır. İthalat ile enflasyonla mücadele edilemeyeceğinden, kendi kendini besleyen bir ülke olmamızın değeri bilinmeli ve tarıma daha fazla destek verilmelidir.

Uzun yıllar çalışan ve emekli olan insanlarımıza insanca yaşamaya yetecek bir aylık ödenmelidir. Emeklilerimiz arasında oluşan aylık eşitsizliklerine intibak yapılarak çözüm getirilmelidir”  



0 Yorumlar

Yorum Gönder