ÖMER KURNAZ: EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE YÜKSELTİLMELİ

 


Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, 2018 yılından itibaren emeklilerimize ödenmekte olan bayram ikramiyelerinin yüksek enflasyon karşısında değerini kaybettiğine dikkat çekerek, bayram ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesini istedi.

TBMM’sine sunulan Kanun teklifinde ikramiyelere ilişkin bir artışın olmamasını önemli bir eksiklik olarak değerlendiren Kurnaz, muhtar aylıklarının asgari ücretle eşitlenmesini değerli bulduklarını belirterek, benzer düzenlemenin emekli ikramiyeler ve taban emekli aylıkları içinde yapılması gerektiğini söyledi.

Sosyal güvenliğin ve sosyal devletin koruması kapsamında olan emeklilerimize ödenen gelir ve aylıkların zorunlu harcamaları karşılamaktan uzak kaldığını söyleyen Kurnaz, ikramiyelerin iyileştirilmesi, emeklilerimiz için “moral” kaynağı olacağını belirterek, devletin sıcak elinin emeklilerimizden uzak kalmaması istedi ve şu değerlendirmelerde bulundu.

“Çalışma yaşamları boyunca ülkemizin gelişimine büyük katkısı olan emeklilerimizin, emeklilik haklarını en iyi şekilde kullanabilmeleri, sosyal devletin önde gelen görevleri arasındadır. Alım gücünü günden güne kaybeden bayram ikramiyelerinin güncellenmesi, emeklilerimizin en büyük beklentisini oluşturmuştur.

Enflasyon karşısında değer kaybetmesini önlemek için ikramiyeler net asgari ücrete endekslenmelidir. Bu konuda Hükümetimize de büyük görevler düşmektedir.”

0 Yorumlar

Yorum Gönder