MOLDOVA ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DİMİTRİ CROİTOR, TARSUS’U DA ZİYARET ETTİ

 


Bir dizi ziyaret ve program için Mersin’e gelen Moldova Ankara Büyükelçisi Dimitri Croitor, Tarsus’u da ziyaret etti. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyareti ardından Tarsus’a gelen Dimitri  Croitor, Tarsus Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı ve Seçer A.Ş. Dış Ticaret Müdürü Murat Kurt tarafından Seçer Tarım A.Ş. de karşılandı. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Borsa Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Tarsus’un Moldova ile olan ticareti ile ilgili bilgi vererek her türlü iş birliğinin geliştirmesi adına yapılacak çalışmaların önemli olduğunu kaydetti. 

Moldova Ankara Büyükelçisi Dimitri Croitor, ziyarette yaptığı konuşmada Mersine ve Tarsus’a ilk kez geldiğini belirterek, "Türkiye bizim her zaman yanımızdadır" diye konuştu. Moldova’daki yatırım fırsatlarını anlatan Ankara Büyükelçisi Dimitri Croitor, siyasi stratejik ortaklığın ekonomide de artarak sürmesi gerektiğini dile getirdi. 

Borsa Başkan Yardımcısı Ali Seçer;” Tarsus’un kendi özelinde çok işletme barındırıyor. Borsa olarak Ticaret Bakanlığının desteklediği URGE projesi kapsamında Moldova hedef ülkelerimizden biri. Sizin buğdayınız, ayçiçeğiniz, elmanız var, bizim Narımız, portakalımız, mandarinimiz, limonumuz var. İki ülke olarak Karşılıklı ticaretimiz geçen yıl 850 milyon dolar civarındaydı. İki ülkenin hedefi bu yıl 1 Milyar dolar ve Tarsus olarak biz bu hedefin içinde yer almak istiyoruz. Borsa genel sekreterimiz Hasan bey de, Ticaret Müdürümüz Murat bey de bu konuda bilgili ve tecrübeli.  

Tarsus Üretim yapan bir şehir. Birbirimizden öğrenecek birçok şeyimiz var. Ziyaretinizden dolayı sizlere çok teşekkür ederim. En güzel işbirlikleri karşılıklı menfaat ilişkileridir. Bu ticaret ile olur. Ticarette işbirlikleri, bağları daha da güçlendirir. Yol arkadaşlığını kuvvetlendirir " diye konuştu. 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder