KAYA “TARSUS TÜRKİYE’DE İLK İL OLMASI GEREKEN YER”


 TARSUS TİCARET BORSASI BAŞKANI KAYA:

“TARSUS TÜRKİYE’DE İLK İL OLMASI GEREKEN YER”

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 400 binlere yaklaşan nüfusuyla İL olmaya aday ilçelerin başında gösterilen Tarsus’un, Türkiye’de ilk İL olması gereken ilçelerin başında geldiğini söyledi. 

 

Murat Kaya, yaptığı açıklamasında Tarsus’un bugün tek başına gerek üretim, gerek nüfus, gerek istihdam ve ekonomi açısından tüm parametreler ele alındığına birçok ili geride bıraktığına dikkat çekti. 

 

Sanayi ve eğitimin yan ısıra spor branşları, kültürü ile Tarsus’un artık çok daha farklı bir konumda olduğunu ve birçok ilki başardığını belirten Kaya “Tarsuslular olarak artık İL olmak istiyoruz. Tarsus bunu hak ediyor. Tüm Tarsuslular olarak elbirliğiyle hiç bir ayrım gözetmeksizin hızla bir araya gelerek, lobi oluşturarak, bunun takibini yapmamız gerekiyor. Tarsus İL olmayı yıllardan beri hak ediyor. Gerek ekonomik gerekse nüfus potansiyeli, gerek stratejik potansiyeli olarak Türkiye’de ilk il olması gereken kent. Bunun içinde ciddi bir güç birliğine ihtiyaç var. Hem siyasi güç birliği, hem sivil toplum güç birliği, hem de yerel yönetimler olarak güç birliği halinde bu işin peşine düşmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı

0 Yorumlar

Yorum Gönder