ATATÜRK’ÜN TARSUS’A GELİŞİNİN 99. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI


 TARSUS HABER- Tarsus Belediyesi, Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 99’uncu yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutladı. Düzenlenen etkinliklere katılan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Atamızın bizlere bıraktığı emanetlere sonsuza kadar sahip çıkacağız, Ulu Önderimizin Tarsus’a gelişini bir kez daha kutluyoruz” ifadelerini kullandı

Tarsus Belediyesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Mart 1923’de Tarsus’a gerçekleştirdiği ilk ziyaretinin yıldönümünü çeşitli etkinlikler ile kutladı.  İlk olarak Tarsus tren garında Atatürk’ün temsili karşılanması ile başlayan programda, kentin çeşitli okullarından öğrenciler katılım sağlayarak şiirler okudu. Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından oynanan halk oyunları ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yâd edildi. Hatıra fidan dikiminin de yapıldığı program, Cumhuriyet Meydanına Belediye Bandosu eşliğinde yapılan yürüyüş ile devam etti. Meydanda Atatürk Anıtına çelenkler sunularak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, ilçe protokolü ve gaziler katıldı.

ATATÜRK’ÜN TARSUS’TA YEDİĞİ KISIR, MARUL VE AYRAN İKR​​​​AMI YAPILDI

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ayrıldığı 19 Mart’a kadar Tarsus’ta incelemelerde bulunup Tarsus Şelalesine uğramış ve kendisine ikram edilen kısır, marul yiyip ayran içmişti. Bu sebeple etkinlikler kapsamında Atatürk’ün Tarsus Şelalesi’nde yediği, kısır, marul ve ayran Atatürk’ü anmak üzere vatandaşlara dağıtıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Atatürk’ün, Tarsuslular sizinle gurur duyuyorum sözünü hatırlatarak,’’ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı emanetlere sonuna kadar sahip çıkacağımızı bir kez daha yineliyoruz şehrimize gelişini bir kez daha kutluyoruz’’ diye konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder