AGROPARK A.Ş. DE İNŞAATLAR TAMAMLANMAK ÜZERE

 


Türkiye’nin ilk Tarım-Gıda İhtisas Teknoparkı olarak nitelendirilen, toplam 800 dekar alanda hizmet verecek olan ve kurucu ortaklarından biri Tarsus Ticaret Borsası  olan Mersin Agropark Tarım Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletmeciliği A.Ş  ( Agropark A.Ş.) inşaat alanı ile ilgili bilgilendirme toplantısına  Başkan Yardımcısı Ali Seçer katıldı. 

İnşaat alanında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte incelemede bulunan Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Agropark A.Ş’nin bölgede faaliyete geçmesiyle teknoloji ağırlıklı modern sistemlerle yüksek katma değerli, daha çok verimli ve sağlıklı ürünler yetiştirip Türkiye’nin tarım sektöründeki gücünü dünyada artırmayı hedeflediğini belirterek “Tarım ve gıda alanında sektördeki araştırmacılarla girişimcileri bir araya getirerek ortak bir yapıda sinerji oluşturması amaçlanmaktadır Güçlü olduğumuz tarımsal avantajımızı, tarımsal teknoloji ve katma değeri yüksek ürün ihracatıyla ülkemiz için önemli bir gelire dönüştürmeyi hedefliyoruz. ” diye konuştu. 

Tarım ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren firma ve girişimcilerin kümeleneceği bölgede ilk etapta 24 bin 266 metrekare olan inşaat alanın 3 bin 700 metrekarelik kısmında inşa işlerinin devam ettiği ve ilk etap tamamlandığında 48 adet laboratuvarın ve ofislerin yer alacağı  Agroprak A.Ş. ‘nin inşaatının gelinen noktada kısa bir zamanda bitirilmesi planlanıyor. 

Neler üretilecek? 

Mersin Agropark'ta milli tohum geliştirme ve bitki islahı başta olmak üzere nano teknoloji, tarımsal modern biyoteknoloji, modern sera teknolojileri ve topraksız yetiştiricilik, gıda işleme, sanayi ürünleri geliştirme, farklı şartlara uyum sağlayabilecek anaç irk yapma, bitki koruma teşhis ve mücadele yöntemleri geliştirme, bitkisel atıkların değerlendirilmesi gibi birçok alanda çalışma yapılacak. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder