21 MART DÜNYA ŞİİR GÜNÜ VE 28 MART-1 NİSAN 58. KÜTÜPHANE HAFTASI DÜZENLENEN PROGRAM İLE KUTLANDI

 


Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesi'nin 21 Mart Dünya Şiir Günü ve 28 Mart-1 Nisan 58. Kütüphane Haftası dolayısıyla ortaklaşa düzenlediği 'Kutlama Programı' Tarsus Müzesi'nde gerçekleşti.

'Kutlama Programı'na Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Garnizon Komutanı Şükrü Uzundağ, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Tarsus Müftüsü Ali Can, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Yıldırım, Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Harun Doğan, Tarsus Belediyesi Meclis Üyeleri, Tarsus Kütüphane Müdür Vekili Fatma Köse Yeşil, Tarsus'ta faaliyet gösteren bazı okulların müdür-öğretmen-öğrenci ve velileri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte basın mensupları katıldı.

Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni-Müdür Yardımcısı Veysel Durmaz'ın açılış konuşması, sunumu ve moderatörlüğünde gerçekleştirilen 'Kutlama Programı' saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı'nın okunması ile başladı.

Tarsus Sesim Sarpkaya Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şair Kemal Uslu, Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Öğretmeni Şair Serap Davarcı, Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni-Müdür Yardımcısı Veysel Durmaz ve öğrencilerin söyleşi ve şiir dinletisi ile tüm katılımcılar kültürel ve tarihsel atmosferde edebi duyguların oluşturduğu mana iklimine yolculuk yaptı.

Tarsus Rasim Dokur Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mehmet Eser, Tarsus Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Akgün Zengin, Tarsus 27 Aralık İlkokulu Müzik Öğretmeni Süleyman Çatal ve Tarsus Şehit Uğur İnal Ortaokulu Müzik Öğretmeni Akın Altıparmakoğlu'nun seslendirdiği şarkılar şiir dinletisine ahenk katttı.

'Kutlama Programı'nda yaptığı konuşmada Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu şiirin ve kitap okumanın önemine dikkat çekti. Programa emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

'Kutlama Programı' tüm okullardan tespit edilen en çok kitap okuyan öğrencilere, Tarsus Kütüphanesi'nde en çok kitap okuyan okurlara ve 'Kutlama Programı'na emeği geçen öğretmenlere hediye ve çiçek takdiminin ardından son buldu.

Haber: Emine KUREN

0 Yorumlar

Yorum Gönder