TARSUS’TA 'ORGANİK TARIMIN VE ORGANİK ÜRÜNLERİN HAYATIMIZDAKİ ÖNEMİ' ANLATILDI

 

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun düzenlediği 'Organik Tarımın ve Organik Ürünlerin Hayatımızdaki Önemi' konulu sunum Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi'nde yapıldı.

'Organik Tarımın ve Organik Ürünlerin Hayatımızdaki Önemi' konulu sunumda Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına konuşma yapan Fizyoterapist Hülya Bozoğlu dernek bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı. Organik tarım ve sunuma konuşmacı olarak katılan Ziraat Mühendisi-Tarsus Eko-Der (Ekolojik  Üretim ve Yaşam Derneği) Başkanı Yağmur Arslan ve Ziraat Mühendisi-Tarım Müşteşarı Vahap Eryılmaz ile ilgili bilgi verdi.

Ziraat Mühendisi-Tarsus Eko-Der (Ekolojik  Üretim ve Yaşam Derneği) Başkanı Yağmur Arslan ve Ziraat Mühendisi-Tarım Müşteşarı Vahap Eryılmaz yaptıkları sunumda organik tarımın tanımını yaparak organik tarımın amacını, temel esaslarını, genel ilkelerini ve avantajlarını anlattılar. Organik tarımın ve organik ürünlerin sağlık açısından önemini ve doğal dengenin inşasındaki etkilerini söylediler. Organik tarım ürünlerini pazarlama yöntemleri ile birlikte üreticilerin ve tüketicilerin hak ve sorumluluklarından bahsettiler. Türkiye'de organik tarım potansiyelini ve geleceğini dile getirdiler. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.

Haber: Emine Kuren

0 Yorumlar

Yorum Gönder