TARSUS ÜNİVERSİTESİ VE TARSUS TİCARET BORSASI ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 


Tarsus Üniversitesi ile Tarsus Ticaret Borsası arasında “Eğitim, Ar-Ge ve İnovasyon İş birliği Protokolü” imzalandı. Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan AYDIN ve Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat KAYA tarafından imzalanan protokol, iki kurum arasında iş birliğini güçlendirecek eğitim, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını içermektedir. 

Protokol kapsamında; tarım sektöründe faaliyet gösteren üye firmalar başta olmak üzere, bölgede faaliyetlerini sürdüren KOBİ’lerin ve üreticilerin mevcut iş süreçlerinin verimini artıracak yetkinlikler ve teknolojilerle donatılmasına katkı koyacak eğitimler, üniversitemiz öğrencilerinin staj yapacakları yerler konusunda sağlanacak katkılar, iş birliği toplantıları, ortak sosyal ve kültürel faaliyetler; ticari İngilizce, dış ticaret ve benzeri kurslar için eğitimci desteği ve iş insanları ile öğrencilerin bir araya gelebilmelerini sağlamak adına kariyer günleri düzenlenecek. 

Tarsus Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen törende, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat KAYA ile beraberindeki heyeti ağırlamaktan ve iş birliği protokolü yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Aydın, imzalanan protokolle ilişkilerin kurumsal hale geldiğini belirterek, üniversitenin kuruluşundan günümüze dek destekleri dolayısıyla Borsa Başkanı Murat KAYA ve ekibine teşekkürlerini ifade etti. 

Protokol töreninde Prof. Dr. Aydın, “Tarsus Üniversitesi olarak paydaş iş birliklerini geliştirecek bu tür protokoller içerisinde yer almayı önemsiyor, önemli bir fırsat olarak görüyoruz Üniversitemizin bilgi birikimiyle Tarsus Ticaret Borsası gibi kurumlarımızın imkânlarını bir araya getirerek, Tarsus’un ekonomisine, ticaretine, toplumsal yapısına katkı koyacak olmaktan dolayı da son derece mutluyuz. İmzaladığımız bu protokol kapsamında, biz üniversite olarak Ticaret Borsası üyelerinin ürettiği ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi konusunda destek sağlamış olacağız. Yine bu protokol ile ürün ve hizmetlerin ulaştırıldığı özellikle dış pazarlarda hedef müşteri kitlesiyle iletişime geçilmesinde destek olacağız. Üyelerin iletişim ve satış pazarlama konusundaki becerilerinin geliştirilmesinde katkı sunacağız. Ayrıca, akademik ve bilimsel destek de vereceğiz” ifadelerinde bulundu.  

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat KAYA, imza töreninde yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “ Bugün imzaladığımız iş birliği protokolü ile kendi üyelerimize üniversitenin bilim ve tekniğinden yararlanarak hem sektörler bazında hem pazarlama bazında ürünlerimizi daha fazla geliştirme, daha fazla satma ve marka haline getirme yönünde birlikte yapacağımız çalışmalar için kurumsal bir anlaşma yapıyoruz. Bu işbirliği protokolümüzün hem üyelerimize hem de Tarsus’a çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan AYDIN başta olmak üzere katkı veren hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” 

Protokol törenine; Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İNCE, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali SEÇER, Borsa Genel Sekreteri Hasan ŞANLI ve Borsa Yönetici Asistanı Ezgi Fındık GÜNGÖR de katılım gösterdi. 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder