TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA BABALARA YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI

 

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından çocuk gelişimini desteklemek amacıyla yürütülen Baba Destek Eğitim Programı çalışmasına, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı ev sahipliği yaptı. Gençlik kampında ağırlanan AÇEV grubu, program dahilinde eğitim gördüler.

 Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu’nun da grup üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldiği programla ilgili olarak bilgi veren AÇEV Babalık Çalışmaları Direktörü Hasan Deniz, “Vakıf olarak 1996 yılından bu yana, babaların çocukların bakımına katılması, çocukların gelişimlerini desteklemeleri, çocuklarıyla karşılıklı yakın bir ilişki kurmaları için eğitim programları yürütüyoruz. Ayrıca babalık konusunda savunuculuk faaliyetleri ve kampanyalar gerçekleştiriyoruz. Son yıllarda da özellikle Mersin Büyükşehir Belediyesi’yle iş birliği içerisinde Baba Destek Programı’nın yaygınlaşması konusunda çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

 Baba Destek Programı’nın 13 hafta sürdüğünü kaydeden Hasan Deniz, “Baba Destek Eğitim Programı 13 haftalık, hafta da bir oturumla akşam saatlerinde uygulanan eğitim ve destek programı. 15 ile 20 babanın katılımında gerçekleşiyor. Amacımız, belirli bir kapasite ile dünyaya gelen çocukların kapasitelerinin ortaya çıkması, babaların çocukların erken dönemlerinde iyi halini sağlamasına destek olmasıdır, olumlu katkı sağlamasıdır. Babaların, kendi önemlerinin ve rollerinin farkına varmalarını sağlamayı hedefliyoruz.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi ile de çok daha işbirliğinde büyük hedeflerimiz var. Babaların desteklenmesi yoluyla aslında biz çocukların desteklenmesini sağlıyoruz. Bu işbirliğinin de en güzel yanı gelişimlerinin desteklenmiş olan çocukların ve böyle bir neslin yetişmesidir” diye konuştu.


0 Yorumlar

Yorum Gönder