MERSİN BÜYÜKŞEHİR’E 25. EMITT FUARI’NDAN 2 BÜYÜK ÖDÜL

 


Mersin rüzgârının estiği 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) yerli ve yabancı binlerce katılımcının ilgiyle ziyaret ettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi standı, başarılı ekip çalışmasıyla 2 ödüle birden layık görüldü. Büyükşehir Belediyesi’ne, EMITT 2022’de destinasyonlar dalında “En başarılı ekip” ve genel kategoride en büyük ödül olan “En iyi stant” ödülleri verildi. Ödüller; Büyükşehir Belediyesi bürokratları tarafından Başkan Seçer’e takdim edildi.

25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), bu yıl 9-12 Şubat’ta kapılarını dünya turizmine açtı. İstanbul TÜYAP Fuar & Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2 önemli ödüle layık görüldü. Büyükşehir Belediyesi’ne EMITT 2022’de destinasyonlar dalında “En başarılı ekip” ve genel kategoride en büyük ödül olan “En iyi stant” ödülleri verildi.

Ödüller; Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mustafa Berat Yerman, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ile stant tasarımını yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tasarım Ofisi adına mimar Mine Liman tarafından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e takdim edildi.

Başkan Seçer: “Mersin’i tanıtmak için çok yoğun çaba sarf ediyoruz”

EMITT Fuarı’nın açılışına katılan Başkan Seçer, Mersin’in tanıtılmasının önemine vurgu yaparak, “Mersin’i tanıtmak için çok yoğun çaba sarf ediyoruz ve zamanımız yok. Çok kısa sürede biz bunu başarmak zorundayız ki Mersin arzu edilen noktalara gelsin. Arkadaşlarımı da burada ziyaret etmiş oldum. Çok da hoşuma giden bir stant olmuş. İnceledim Çok da hoşuma giden bir stant olmuş, inceledim” ifadelerini kullanmıştı. Mersin’in görülmeye değer güzelliklere ev sahipliği yaptığını kaydeden Seçer, “İster ekonomik ve ticari nedenlerle, ister turistik bir gezi olarak herkesi güzel kentimiz Mersin’e bekliyorum” sözleri ile vatandaşları Mersin’e davet etmişti.

Büyükşehir Belediyesi, EMITT 2022’de Mersin’i en iyi şekilde temsil etti

Rusya, Malta, Bulgaristan, Şeyşeller, Sırbistan, Kosova, Pakistan, Ürdün, KKTC, Filistin, Azerbaycan, Güney Afrika, Makedonya, Bosna Hersek olmak üzere toplam 14 ülkeye ev sahipliği yapan fuarda stant açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in önemli kültürel değerlerini tanıttı. Büyükşehir, fuara inovatif ve teknolojik alt yapısı güçlü bir stant tasarımı ile katılım sağladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin standında; Mersin’i tanıtan video ve görsellerin olduğu Görsel Deneyim Alanı’nda katılımcılara Mersin hakkında fikir sahibi olma imkanı sunuldu. Tarihi ve turistik yerlerin sanal gerçeklik gözlükleri ile tanıtıldığı dijital platform olan VR Mersin ile ziyaretçiler Mersin’i yakından görme fırsatını buldu.

Fuarda; Mersin tarihinde yer alan mitolojik karakterlerden olan Flora, Zephyros, Şahmeran, Aziz Pavlus, Kraliçe Aba, Pan ve Typhon figür baskılı bez çanta, kenti tanıtan İngilizce ve Türkçe seçeneği ile Yeryüzü Cenneti Mersin Kitapçığı, Flora büstü ve Zephyros masa saati, muz, cezerye, limon ve anahtarlık yer aldı. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder