BÜYÜKŞEHİR, ÇAMLIYAYLA’DA AŞIRI YAĞIŞ NEDENİYLE OLUŞAN OLUMSUZLUKLARI BİR BİR ORTADAN KALDIRIYOR

 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çamlıyayla ilçesindeki Cehennemderesi Kisecik Kanyonu üzerinde bulunan köprü ayaklarında aşırı yağış nedeniyle oluşan aşınma sonrası çalışma başlattı. Ekipler, iş makinalarıyla kayalar yerleştirerek köprünün ayaklarını güçlendirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, son dönemde bölge genelinde etkili olan sağanak ve aşırı kar yağışının yarattığı olumsuzlukları bir bir ortadan kaldırıyor.

Kar yağışının yoğun yaşandığı ilçelerden biri olan Çamlıyayla’da, 7/24 hizmet veren ekipleriyle tüm yollarda kar küreme ve tuzlama faaliyetini eksiksiz bir şekilde yerine getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, heyelan ve aşırı yağış nedeniyle oluşan aşınmaların sıkıntı yaratmaması için çalışmalar yürütüyor.

Aşırı yağış ve karların erimesi aşınmaya neden oldu

Çamlıyayla’nın Körmenlik ile Kisecik Mahalleri arasında yer alan ve özellikle yaz aylarında sıklıkla kullanılan Cehennemderesi Kisecik Kanyonu üzerindeki köprü ayaklarında aşırı yağış ve karların erimesi sonucunda yükselen su debisi nedeniyle aşınma oluştu.

Bunun üzerine harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2 ekskavatör iş makinasının kullanıldığı çalışma kapsamında kamyonlarla taşınan kayaları, köprü ayaklarına döşeyerek taş duvar yaptı ve aşınmanın önüne geçti. Ekipler, Çamlıyayla genelinde yine aşırı yağış nedeniyle birçok noktada oluşan heyelan ve aşınmalar yüzünden ulaşımın aksamaması için de çalışmalar yürüttü. 


0 Yorumlar

Yorum Gönder