TARSUS’TA UĞUR MUMCU ANILDI


 

TARSUS HABER- 1993 yılı Ocak ayının 24’ü idi. Gazeteci yazar Uğur  Mumcu bir suikaste kurban gitti.

 Yakup Boncuk'un haberine göre  Uğur Mumcu Tarsus’ta da ölüm yıldönümünde anıldı. 24 Ocak’ta Tarsus Kent Konseyinin anma proğramı  vardı.

Asutay işhanında Güner Baykal toplantı salonunda gerçekleşen anma proğramındaTarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok “29 Yıl önce aramızdan ayrılan ve ülkemizde hala önemli bir yere sahip olan değerli insan, usta gazeteci Uğur Mumcu'nun Ölüm Yıldönümü nde bir 24 Ocak’ta Tarsus Kent Konseyi Güner Baykal Toplantı ve Konferans Salonunda  Uğur Mumcu’yu anıyoruz.” dedi.

Bu önemli günde Gazeteci-Yazar Adnan Gerger ile 'Günümüz Gazeteciliği ve Uğur Mumcu Gazeteciliği' söyleşisi gerçekleştirildi.

Bu söyleşide Türkiye’de günümüz gazeteciliğinde gelinen  son durumu, bugüne ışık tutan yanıyla hala güncelliğini koruyan; bugün de  soluk alan Uğur Mumcu gazeteciliği perspektifinden bakarak konuşmalar yapıldı.

Oksijen gazetesinden Damla Karakuş adlı genç gazeteci kızımızın moderatörlüğünde gerçekleşen proğramında konuşan Adnan Gerger,  arkadaşı Mumcu’nun öldürüldüğü günü ve anılarını da anlattı.

Gerger “Arkadaşım Uğur mumcu benim muhabirlikteyken idolümdü. Onu kendime örnek seçmiştim.  Mumcu’nun yazıları nedeniyle birçok kesimden ölüm tehditleri aldığını biliyordum. Olay yerine gittiğimde de aracının parçalanmış ve cesedinin metrelerce ileriye savrulduğunu gördüğümde çok üzüldü.Bu nedenle Uğur Mumcu’ya manevi borcumu ödemek için “Uğur Mumcu’yu kim öldürdü” kitabımı yazdım.” dedi.

Gerger  söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder