TARSUS BELEDİYESİ’NİN ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ DAĞITTIĞI YERLİ VE MİLLİ FİDELER MEYVE VERMEYE BAŞLADI

 


‘’Ulusal Güç, Genetik Hazine, Sağlıklı Gıda, Sağlıklı İnsan’’ ifadesi ile tarımsal üretime her daim destek veren Tarsus Belediyesi, yerli ve milli tohumlar üzerine başlattığı proje kapsamında, çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılan ve meyvelerini vermeye başlayan kışlık sebze fidelerinin takibini gerçekleştirerek verimli üretim ve hasat için teknik destek sağlıyor.

 Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendislerinin teknik desteği ile yetiştirilen fideler, gelişim evresinden hasat sürecine kadar verimi arttırmak için takip ediliyor. Tarımsal üretimde her daim çiftçilere destek olacaklarını ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Kentimizde tarım alanında güçlü bir üretim için daha güçlü bir motivasyonun vesilesi olmaya devam edeceğiz" dedi.

 Tohum takası ile elde edilen yerli tohumlar Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce fideye dönüştürülerek ekilmek üzere çiftçilere dağıtılmıştı. Bu kapsamda dağıtılan fidelerden verim alınmaya başlandı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri tarafından çiftçilere teknik destek verilerek, sağlıklı ve verimli bir üretim yapılması sağlandı. 

 ÇİFTÇİ MUTLUYSA TARSUS MUTLUDUR

Tarsus Belediyesine tarımsal hizmetlere verdiği önemi ve sağladığı desteklerden dolayı teşekkürlerini sunan Aliağa Mahallesi’nden Çiftçi Abip Bahçeci,’’ Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan her daim yerli üretime destek oldu. Tarıma dayalı bir bölgede bu tür çalışmalar yapması çiftçilerimizi ve bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. İnsanların sağlıklı, taze ve doğal ürünler tüketmesi üzerine tarımsal projeler hayata geçirdi. Ben de çiftçi olarak ekimini yapmak üzere brokoli ve karnabahar fidelerini teslim aldım ve ilk meyvelerini vermeye başladı. Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri; ekim sürecinde ve devamında desteklerini hiç eksik etmedi. Hem verimli hem sağlıklı mahsüller elde ettik ve etmeye devam edeceğiz. Ürünlerimden çok memnunum. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a çok teşekkür ederim. Mirasımıza hep beraber sahip çıkacağız’’ diye konuştu.

 Yerli tohum fidelerden verim elde ettiklerini ifade eden Kamberhöyüğü Mahallesi’nden Çiftçi Hüsne Güllü,’’ Tarsus Belediyesi’nin biz çiftçilere verdiği fide desteğinden dolayı çok mutluyuz. Köyümüzdeki birçok üretici fide desteğinden yararlandı. Fidelerimin ekimi yeni gerçekleştirdim. Yerli düz ve kıvırcık marulları ekerken Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri bizlere teknik destek sağladı. Her alanda olduğu gibi tarım belediyeciliğinde de örnek ve marka hizmetlerine devam eden Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder