CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI VARAL: “TARSUS-MERSİN OTOYOLU DA ÜCRETSİZ OLSUN, AYRIMCILIK SON BULSUN”

 


CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, halkın dili olmaya ve yıllardır çözüm bekleyen sorunları bir bir gündeme taşımaya devam ediyor.

CHP İlçe Başkanı Varal, her platformda dile getirdiği Tarsus-Mersin TEM otoyolu geçişlerinin ücretsiz olması söylemini, yeni yılla birlikte otoyol geçiş ücretlerine yapılan fahiş zamlarla bir kez daha vurgulayarak, “AKP ve küçük ortağı; zammın, ayrımcılığın, hilenin, kayırmacalığın simgesidir! Ama Tarsus sahipsiz değil. Tüm şehirlerdeki iç otoyollar gibi Tarsus-Mersin otoyolu da ücretsiz olsun, ayrımcılık son bulsun” ifadelerini kullandı.

 Yüksek enflasyon nedeniyle halkın alım gücünün her geçen gün daha da yetersizleştiği bir dönemde, en insani yaşamsal ürünlere ulaşmakta dahi insanların zorlandığını belirten Başkan Ozan Varal, “Türkiye’de başka örneği olmayan bir şekilde, aynı il sınırları içerisinde bulunan yerleşim yerleri arasında TEM otoyol geçişi ücretsiz iken, on yıllardır üvey evlat görülen Tarsus ile Mersin arasında ki geçiş paralı.

 Şimdi de ülkeyi ‘uçuruyoruz’ diyen AKP ve küçük ortağı, 1 Ocak itibariyle doğalgazdan elektriğe, akaryakıttan otoyol geçiş ücretlerine kadar yüzde %50’lilere varan artışlar yaptılar. Evet, onlar enflasyonu uçurdular! Bugün Tarsus-Mersin arasında geçiş yapan bir otomobilden 5.75 TL ücret kesilmeye başlanmış durumda! Aynı mesafede kamyon geçişlerinden 12 TL, tır geçişlerinden ise 12.25 alınmakta. İşin vahim ve garip kısmı ise Tarsus Batı Gişelerinden girip, Tarsus Çamtepe Gişelerinden çıkan bir otomobilden dahi 4.75 TL ücret alınıyor!.

 İçler acısı… Hukuk ve Sosyal Devlet anlayışı yerine ranta dayalı, eş-dost kayırma düzeni, kısaca sömürme düzeni bu iktidarın anayasası olmuş durumda!” dedi.

 Halkın hüküm ve tasarrufunda bulunması gereken TEM otoyolunun Tarsus-Mersin arasında ki bölümünden para alınmasının akla ve vicdana sığmadığının altını çizen Başkan Ozan Varal, “Bizler, Tarsus halkının cebinden yıllardır haksız yere çıkan her bir kuruşun hesabını sormaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 Konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda hazırladıkları afişlerin sökülmesini de hatırlatan Başkan Varal, “Halkımızın haklı talebinin ifade edildiği, "AYRIMCILIK SON BULSUN, TARSUS-MERSİN OTOYOLU DA ÜCRETSİZ OLSUN"  afişini kısa bir süre önce sökenlerin tükenmişliğini, bu zamla birlikte bir kez daha halkımızın vicdanına bırakıyoruz!

Her koşulda halkımızın yanında olacağız, halkımızın hakkını koruyacağız” şeklinde konuştu.

 Yaşanan bu haksızlığa toplumun tüm kesimlerinin ses yükseltmesi gerektiğini söyleyen CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Özel araç sahipleri, meslek odaları, taşıma şirketleri, esnaflar… Kısacası toplumun tüm kesimleri vicdana sığmayan bu uygulamaya ses yükseltmelidir. Tarsuslu’nun cebinden ayrımcılık yaparak haksız yere alınan ve her yıl milyonları bulan kayıplara son verilmelidir” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder