ÇAMLIYAYLA’DA GECE-GÜNDÜZ KAR’LA MÜCADELE ÇALIŞMASI


 

MERSİN HABER- MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÇAMLIYAYLA’DA GECE-GÜNDÜZ KAR’LA MÜCADELE ÇALIŞMASI

- HASTANEYE GİDERKEN YOLDA KALAN AİLEYE, BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ DESTEK OLDU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, son yılların en yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için sorumluluk bölgesinde gece-gündüz çalışıyor. Kritik hatlarda ekipler görevlendiren Büyükşehir Belediyesi, gelen ihbarlar üzerine farklı noktalarda mahsur kalan vatandaşları da bulundukları yerlerden kurtarıyor.

 

Bölgenin en yüksek rakımlı ilçelerinden biri olan Çamlıyayla’da son günlerde yağan aşırı kar yağışından dolayı, vatandaşların yaşadıkları sıkıntıların asgariye inmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri özverili şekilde çalışıyor.

 

Çok sayıda iş makinesi ve onlarca personelle teyakkuz halinde olan Büyükşehir ekipleri, özellikle dün gün boyunca olduğu gibi, gece saatlerinde de etkisini arttıran kar yağışından dolayı ana bağlantı yollarının kapanmaması için Çamlıyayla genelinde çalışma yürüttü.

 

Kar temizlik ve küreme işleminin yanı sıra tuzlama işlemi de uygulayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çamlıyayla’da merkez başta olmak üzere Giden, Bağçatağı, Darıpınarı, Sarıkavak, Belçınar, Körmenlik, Kesecik, Sebil, Ulumeres, Sığır yaylası, Fakılar ve daha pek çok noktada yolların kar’dan temizlenmesi için mesai harcıyor.

 

Hastaneye giderken yolda kaldılar

Büyükşehir ekipleri, Çamlıyayla’da da kar’la mücadele ederken, bir taraftan da sıkıntı yaşayan vatandaşların imdadına koşuyor.

 

Astım hastalığı nedeniyle yakınları tarafından hastaneye götürülürken, Sebil Mahallesi Pamukluk bölgesinde kamyon içerisinde mahsur kalan Berke Efe Karalar ve ailesi,  Büyükşehir ekiplerinin müdahalesi ile bulundukları yerden kurtarıldılar. 112 Acil Ambulansının da giremediği Pamukluk bölgesinde ki yol Büyükşehir ekipleri tarafından kar’dan temizlendi. Berke’ye ilk müdahale ise ambulans içerisinde yapıldı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder