BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 2022 YILI İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI


Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi gerçekleştirildi. Borçlanma talebine Meclis’ten onay alamadıklarını, bu nedenle mahkemeye gittiklerini anımsatan Başkan Seçer, 2 yıllık süre içerisinde banka borcu kullanmadan eski döneme ait sadece Büyükşehir Belediyesi için 1 milyar 40 milyon liralık borç ödediklerini söyledi.

Devlette devamlılığın esas olduğunu, ancak bunu borçlanma taleplerinde göremediklerini ifade eden Başkan Seçer, “Borç öderken devlette devamlılık esas oluyor, yarım kalan projeyi tamamlarken, onun da parasını öderken devlette devamlılık esas oluyor ama proje onlara ait oluyor; parası bize ait oluyor. İş borçlanmaya gelince devlette devamlılık esas olmuyor. Hem Meclis üyelerimizin hem halkımızın vicdanına bırakıyorum” diye konuştu. Seçer, “Meclis’in borçlanma konusunda da aynı ‘devlette devamlılık esas’ deyip, geçen dönem 352 milyon dolar borçlanma yetkisi verdiği yönetime uygun gördüğü davranışı Büyükşehir Belediye Başkanı’na, Vahap Seçer’e de yapmasını beklerdik açıkçası” dedi.

Seçer, İller Bankası’ndan teminat mektubu alamadıklarını, kamu ve özel bankalardan borç kullanamadıklarını ifade ederek, “Zaten kamu bankalarının bize kapısı kapalı. Yani çalmıyoruz bile çünkü ses gelmiyor. Boş bir teneke misali ses bile gelmiyor yani. Keşke faiz oranları yüzde 8, 10 iken biz sizi ikna edebilseydik. Uygun vadelerle bunları kullansaydık, şimdi SGK borcumuz birikmemiş olurdu” dedi.

Kiralık araç yerine yaptıkları değerlendirmelerin ardından kendi bünyelerine ihtiyaca göre araç alımı yaptıklarını kaydeden Başkan Seçer, “Son yaptığımız alımlarda da 20 itfaiye aracı, 10 cenaze nakil aracı, 2 ambulans, 56 kamyonet ve 2 forklift olmak üzere toplam 90 yeni aracı filomuza dahil ettik. Şu anda araçlarımız parkımızda sigorta ve plaka işlemleri yapılıyor, bu işlemleri tamamlananlar da hizmete sunuluyor” diye konuştu.


0 Yorumlar

Yorum Gönder