OTCU’NUN 10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI


TARSUS HABER- İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin 1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilişinin yıldönümü olan 10 Aralık; tüm dünya tarafından "Dünya İnsan Hakları Günü" olarak kutlanmaktadır.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca İnsan haklarının anayasası olarak tanımlanan “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi” 10 Aralık 1948’de ilan edilmesini müteakip tüm dünyada insan hakları ihlallerinin önlenmesine yönelik uluslararası mekanizmalar oluşturulmuş ve işletilmeye başlanmıştır.

Bu bağlamda ülkemizde de bir dizi yasal düzenlemeye gidilmiş ve bu haklar Anayasa ve kanunlarla da koruma altında alınmıştır. Ülkemizde insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi, toplumumuzun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Gelişmişliğin bir ölçüsü olarak kabul edilen insan hakları alanında vardığımız noktayı hiçbir zaman yeterli görmeden, hep daha iyiye daha güzele ulaşma yönünde çabalarımız sürdürülecektir.

İlçemizde de Kaymakamlığımız bünyesinde teşekkül ettirilen İlçe İnsan Hakları Kurulu, insan hakları ihlallerinin önlenmesi/araştırılması ve insan hakları bilincinin oluşup yerleşmesi yönündeki çalışmalarına devam etmektedir.

Vatandaşlarımızın, sahip oldukları hakların ihlal edildiğini düşündükleri durumlarda, İlçe İnsan Hakları Kuruluna müracaat etmeleri önem arz etmektedir. Kaymakamlığımıza yapılan ihlal başvuruları Kurulumuzca titizlikle incelenerek, neticelendirilmektedir.

Kaymakamlık olarak insan haklarının korunması ve geliştirilmesine büyük önem vermekteyiz. Bu çerçevede, devlet ve millet olarak insan hak ve özgürlüklerini benimseyerek sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görme ve bu değerleri ülkemizi çok daha güçlü kılacak şekilde geleceğe taşıma azim ve kararlılığındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle; insan hakları ihlallerinin olmadığı, sevgi ve kardeşliğin egemen olduğu bir dünya temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Kadir Sertel OTCU

TARSUS KAYMAKAMI

İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanı

0 Yorumlar

Yorum Gönder