KARİYER MERSİN PROJESİ’NE ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ DE “EVET” DEDİ

 


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Kariyer Mersin Projesi için Çağ Üniversitesi ile de iş birliği gerçekleştirdi. Çağ Üniversitesi’ne gerçekleştirilen ziyarette Kariyer Merkezi’nin hayata geçirdiği Kariyer Mersin Projesi’nin amaçları anlatılırken, iş arayan ve işverenlere bugüne kadar sağlanan istihdam desteklerine de değinildi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin hayata geçirdiği Kariyer Mersin Projesi’ne kentin önemli eğitim kurumlarından destekler sürüyor. Kısa süre önce hayata geçirilen Kariyer Mersin Projesi’nin tanıtımı için ziyaret edilen Çağ Üniversitesi de projeye destek verdi.

Kariyer Merkezi koordinasyonunda; Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, MTSO EKAV Vakfı ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) temsilcilerinin bir heyet halinde gerçekleştirdiği ziyaretler; önemli kurumları Kariyer Mersin Projesi çerçevesinde harekete geçirmeyi hedefliyor.

Üniversite-sanayi-kent iş birliğine İnsan Kaynakları dokunuşu

Çağ Üniversitesi’ne gerçekleştirilen ziyarette Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, kısa süre önce başlatılan Kariyer Mersin Projesi’nin hedefleri anlatılırken, Kariyer Merkezi’nin bugüne kadar hayata geçirdiği projeler ile iş arayanlar ve işverenlere yönelik sağlanan istihdam desteklerine de değinildi. Özada, Kariyer Merkezi’nin pandemi sürecine rağmen iş birliğine dayalı ortak projeleri, dijital devrimin getirdiği yenilikleri dikkate alarak hayata geçirdiğini vurguladı.

İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nda yer alan kurum ve kuruluşlarla yapılan istişarelerin Kariyer Merkezi’nin iş arayan, öğrenci ve işverenlere yönelik sunduğu hizmetler açısından da önem taşıdığını ifade eden Özada, 2022’de ortak bir iş birliği belgesi çerçevesinde kurum ve kuruluşları bir araya getirerek Türkiye’ye Kariyer Merkezi Modellemesi sunmak istediklerinin altını çizdi.

“Kariyer Mersin Projesi’ni iş birliği açısından önemli görüyoruz”

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Çağ Üniversitesi olarak öğrencilerin istihdam edilebilirliklerine katkı sunmak amacıyla Kariyer Rehberliği hizmetini ilk sınıflardan itibaren sunmaya başladıklarını söyledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hayata geçirdiği Kariyer Merkezi’nin özellikle pandemi sürecinde daha da önem kazanan kurumlar arası iş birliğine katkı sağladığını ifade eden Ay, Kariyer Mersin Projesi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu, bu açıdan da büyük önem taşıdığını anlattı.

Gerçekleştirilen ziyarette Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Çetin Bedestenci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şehnaz Şahinkarakaş, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Şenol Kandemir, Çağ Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç Dr. Eda Yaşa Özelturkay ve Öğretim Görevlisi Eda Kayhan yer aldı. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder