DOÇ. DR. ONUR BAŞAR ÖZBOZKURT, AKADEMİ DERNEĞİNE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

 

Mersin'i ve 10 bin yıllık tarihe sahip  Tarsus'u uluslararası platformda tanıtmayı hedefleyen Akademi Derneği’nin birinci olağan genel kurul toplantısı, üyelerinin katılımıyla Tarsus Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi.

 Akademi Derneği Başkanlığına yeniden seçilen kurucu Başkan Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Yahya Kemal Beyatlı, ‘Cilt cilt eserleri vardır, akademilere onlar girerler, onlar büyük şahsiyetler sayılır’ sözüyle akademi kelimesine çok derin bir anlam yüklemiştir. Nitekim akademi, Türk Dil Kurumu’na göre, bilginler, yazarlar, sanatçılardan oluşan çatı kuruluşu ifade etmektedir. Buradan hareketle bizler de akademinin anlam ve önemine yakışır, her biri kendi alanında büyük başarılara imza atmış üyeleri derneğimize kazandırma gayreti içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

 Müthiş bir vizyon ile ülke çapında bir oluşum kurma niyetinde olduklarına dikkat çeken Başkan Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, ulusal ve uluslararası düzeyde topluma fayda sağlayacak faaliyetler gerçekleştirerek bilimin gelişmesine katkıda bulunmak, lisans ve lisansüstü öğrencilerin akademik gelişimine destek vererek bilimsel faaliyetleri özendirmek, kadın istihdam ve girişimcilik düzeyinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapmak ve bağımlılık oranının azaltılmasına katkıda bulunmak öncelikli olmak üzere birçok farklı alandaki önemli projeleri birer birer hayata geçirmeye başladıklarını ifade etti.

 Başkan Özbozkurt ayrıca, milli kültürün, ahlâk ve fikir hayatının geliştirilerek milli birlik ve beraberlik ruhunun güçlendirilmesi adına, görev ve sorumluluklarının bilinciyle gerçekleştirilecek bütün çalışmalarının bir disiplin içerisinde yürütüleceğini vurguladı.

 Birinci Olağan Genel Kurul sonrasında ayrıca üyeler ile birlikte Akademi Derneği adına Tarsus Ticaret Borsası bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder