BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN TARSUS GENELİNDE MEVSİMLİK ÇİÇEK DİKİM ÇALIŞMASI

 


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü park ve bahçeler birimi ekipleri, kış aylarının gelmesiyle birlikte mevsimlik çiçek dikim işini hızlandırırken, bir taraftan da bitki zararlılarına karşı da mücadelesini sürdürüyor.

 Tarsus’ta 41 cadde ve bulvar üzerinde ağaç budama, bitki ilaçlama ve şekilli budama gibi faaliyetleri program dahilinde yürüten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, güzel ve yeşil bir kent içinde yoğun şekilde mesai harcıyor.

 Büyükşehir Belediyesi park ve bahçeler birimi ekipleri Ekim, Kasım ve içinde bulunduğumuz Aralık ayına kadar Tarsus genelinde 122 bin 845 mevsimlik çiçek dikim işlemi uyguladı. Özellikle orta refüjlerin düzenli görünmesi ve yeşillenmesi amacıyla ekipler, aynı dönem içinde kent genelinde 23 bin 805 çalı grubu bitki dikimi gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında 71 ağaç dikimi de yerine getirildi.

 Zararlılarla mücadele sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırmızı palmiye böceği olarak bilinen zararlıyla mücadele konusunda da Tarsus genelinde yoğun çalışma yürütüyor. Başta hurma ağacı olmak üzere, birçok palmiye türüne zarar verip, ağaçların kurumasına neden olan kırmızı palmiye böceğiyle ilgili ilaçlama çalışması yapan Büyükşehir ekipleri, bulaşıcı özelliği olan böceğin zarar verdiği ve kuruttuğu ağaçları ise kesip, toprağa gömerek imha ediyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder