BAŞKAN MURAT KAYA, ANKARA’DA TOBB MÜŞTEREK KONSEY TOPLANTISINA KATILDI

 


Tarsus Ticaret Borsası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Borsalar Konsey Üyesi Murat Kaya, Ankara’da gerçekleştirilen TOBB Müşterek Konsey Toplantısına katıldı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen toplantıda, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, son günlerde bankaların kredi faizlerini olağanüstü şekilde artırılması da gündeme gelirken, güçlü büyümeyi sürdürebilmek için kredi faizlerinde ve enflasyonda düşüş, döviz kurlarında istikrar sağlanması gerektiği ifade edildi.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, TOBB camiası olarak sahada olduklarını, ekonominin tüm kılcal damarlarına ulaştıklarını, böylece sahadaki durumu en iyi şekilde görüp, sorunları ve sıkıntıları tespit ettiklerini belirterek toplantıda borsa üyelerinden gelen talepleri ilettiği açıklamasında Yeşil Mutabakat kapsamında artan enerji maliyetlerinin ticari faaliyette bulunan işletmelere getirdiği yükü azalmak amacıyla, Ülke ekonomisine katkı sağlayacak, çevre dostu olan güneş, rüzgâr ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretimi gerçekleştirmek isteyen işletmelere bu yatırımlarına istinaden cazip koşullarla finansman desteği sağlanmasına ve Rusya’ya yapılan Yaş meyve sebze ihracatımızda ise, en fazla etkilenen bölge , hatta lokal olarak Tarsus olduğuna değindi.

Müşterek Konsey toplantısının gerçekleşmesini ve ev sahipliği yapan Hisarcıklıoğlu’na da teşekkür eden Başkan Murat Kaya;

“TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’un teşrifleriyle TOBB Müşterek Konsey Toplantımızı gerçekleştirdik. Birlik Başkanımız yaptığı konuşmasında covid-19 salgın döneminde TOBB olarak sektörlere yönelik çalışmalar, Türk lirasında yaşanan olağan dışı değer kaybının büyük ölçüde geri alınmış olması ve bankaların kredi faizleri konularında yaptığı açıklamalarla yine bizlerin sesi oldu. Her daim iş dünyasının sesi olan, camiamızın beklenti ve taleplerini hükümet yetkilileri nezdinde iletilmesini ve çözümünü sağlayan Başkanımız Sayın Hisarcıklıoüğlu’na teşekkür ediyorum, Müşterek Konsey Toplantımızın sonuçlarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder