BAŞKAN KAYA'DAN ERASMUS+ ÖĞRENCİLERİNE ALTIN TAVSİYELER

 


Başkan Kaya'dan Erasmus+ Öğrencilerine Altın Tavsiyeler:"Hayal kurun hedeflerinizi belirleyin o hedef için çok çalışın" 

Tarsus Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi Okul Müdürü Murat İNAN ve beraberinde Almanca Öğretmeni Dr. Cumali YEŞİL, öğrenciler Doğa Tekin , İbrahim Kayra Çoban, Bilge Yeşil, Utku Yağız Taşpınar yürüttükleri Erasmus+ projeleri hakkında bilgi vermek üzere Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’yı ziyaret ettiler. 

Erasmus+ projelerini tanıtan heyetteki öğrenciler; projelerinin özel amacının Tarsus’ta yetişen şifalı bitkileri tanıtmak, kozmetikten mitolojiye kadar uzanan geniş bir yelpaze de kültürel paylaşımda bulunmak olduklarını belirttiler. 

Başkan Murat Kaya, Tarsus Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi Erasmus+ Heyeti’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ettiği görüşmede öğrencilerin yurt dışında kazandıkları deneyimlerinin gelecekteki vizyonları açısında önemli olduğunu belirtti. 

“Bugün öğretmenlerinizin refakati ile yurt dışında bulunmanız, belki de  hayatınızda önemli bir değişikliği sebep olabilir" diyen Borsa Başkanı Murat Kaya, “Türkiye'nin geleceğinde sizler olmazsa olmazlarımızsınız” dedi. 

Başkan Murat Kaya, "Biz, Borsa olarak kentin sosyo ekonomik gelişmişliği, kültürel gelişmişliği için çabalayan kentin refahı için çalışan bir kurumuz. Bizim bütün faaliyetlerimizin ana hareket kaynağı beklentilere ve ihtiyaçlarımıza cevap verebilmektir. Sıkıntılarımıza önümüze koyar tasnif eder ve önceliklendirebilirsek  bütün sorunlarımızı çözeriz. Bakın arkadaşlar; Hayal edin, her şey hayal etmekle başlar. HAYAL KURUN, HEDEFİNİZİ BELİRLEYİN, ÇOK ÇALIŞIN şüphesiz bu 3 bileşen kuvvet sizi daima başarıya götürecektir. Üretemezsek büyüyemeyiz. O nedenle vizyoner olun, üretin, ilk adımınızı atın, azmedin ve devamını getirin. Bize düşen sizin yolunuzu açmaktır, yolunuz açık olsun." dedi. 

Tarsus Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi Okul Müdürü Murat İNAN okullarının bugüne kadar gerçekleştirdiği projeler hakkında paylaşımda bulunarak öğrencilerin projeler sayesinde kültürel ve sosyal davranışlarının olumlu yönde geliştiğini söyledi. 

Erasmus ekibini modern zamanın seyyahlarına benzeten proje koordinatörü Dr. Cumali Yeşil öğrencilerin ebeveynlerinin yanlarında olmadan kendi başlarına hayatlarını, zamanlarını planlamayı öğrendiklerini , karşılaştırmalı bir bakış açısı çerçevesinde olayları değerlendirme fırsatı edindiklerini ifade etti. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder