TARSUS BELEDİYESİ ATA TOHUMU EFSANESİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın önderliğinde Belediyeye ait arazilere Ata ve Yerli Buğday tohumlarının ekimine başlandı.

Geçtiğimiz sezon yapılan deneme ekimlerin ürüne dönüşmesi ve beklenilenin üzerinde verim elde edilmesinin ardından, yaklaşık 30 dekar yerli ve 20 dekar ata tohumu toprakla buluşturulacak. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri buğday ekim zamanının gelmesiyle birlikte sürülüp ekime elverişli hale getirilen araziye ilk buğday tohumlarını mibzerle ekti.

 Bu sezon dekar başına 25 kg buğday tohumu 20 kg ‘de taban gübresi kullanılması planlanırken, buğday ekimi ile birlikte taban gübresi anda toprakla buluşturuldu.

Çukurova’nın bereketli topraklarında Ata ve yerli tohumların yaygınlaştırılıp rekoltesi yüksek ürünlere dönüşmesi için çalışmalarını akademik bilgiler ışığında sürdüren Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri geliştirdikleri teknikleri çiftçiler ile sürekli temas kurarak paylaşıp bilinçli ekim yapılması konusunda rehberlik etmeye de devam ediyor. Tarsus Belediyesi Gen Bankasında muhafaza edilen milyonlarca Ata ve Yerli Buğday tohumunun ekilip yetiştirilmesi ve ürüne dönüştükten sonra hasadını yapacak olan ekipler elde edilen ürünün bir kısmını yeniden muhafaza altına alıp bir sonraki ekim sezonu için saklanacak olup, kalan bölümü öğüttürdükten sonra un olarak dar gelirli vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılması planlıyor.

 Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan yaptıkları her çalışmanın vatandaşların yararına olacak şekilde planladıklarını dile getirerek, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz buğday ekim sezonuna başlamış bulunuyor. Ekimi yapılan arazi belediyemize ait yirmi dekarlık bir alan. Bu arazimize geçen yıl olduğu gibi bu yılda yerli tohumumuzu ektik. Geçen yıl aldığımız verimden elde ettiğimiz tohumlarla sürdürülebilir tarımın önünü açmak ve çiftçilerimize destek olmak için tohum takası fide dağıtımı ve gübre desteği ile tarım olanında bölgemizi kalkındırmak istiyoruz. Ekilen tohumların ürüne dönüşmesinin ardından elde edeceğimiz buğdayları una dönüştürüp halkımıza dağıtmayı düşünüyoruz. Buradan da bütün çiftçilerimize buğday ekim sezonunun hayırlı olmasını diliyorum, dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder