CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL, ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİNİ ZİYARET ETTİ

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, özel gereksinimli yurttaşların çektikleri sıkıntıların, akılcı politikalarla asgariye indirilebileceğini söyledi.

Başkan Varal, sürekli hale getirdiği gezi ve ziyaretleri kapsamında Tarsus’ta özel gereksinimli çocuk ve gençlerin eğitim gördükleri kurumlara gitti.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ve partili yöneticilerle birlikte ziyaretlerini gerçekleştiren Başkan Av. Ozan Varal, Tarsus Yinede Sevgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Gökkuşağı Rehabilitasyon Merkezi, ZİÇEV ve Yeşeren Umutlar Özel Eğitim Merkezlerini ziyaret etti.

Zihinsel veya bedensel engeli olan çocukların, toplumun melekleri olduğunu kaydeden Başkan Varal, “Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, özel gereksinimli bireylerine verdiği önem, sunduğu olanaklarla da değerlendirilmektedir. Ülkemizde bu görevi üstlenen kurumlar ve bu kurumlarda özveriyle emek harcayan idareciler ve eğitmenler bulunuyor. Onlara üstlendikleri bu kutsal görevde başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Varal, “3 Aralık’ta Dünya Engelliler Günü etkinlikleri gerçekleşecek. Bizler, özel gereksinimli insanlarımızın yılda birkaç gün değil, hergün hatırlanmaları önceliyoruz. Onların yaşadıkları sıkıntıların asgariye inmesi, beklentilerinin karşılanması Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında olacaktır. Bunun da kanıtı partili Belediyelerimizin yaptığı çalışmalarda net şekilde görülmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde yer alan Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, engelli vatandaşlarımız için onlarca çalışma ve sosyal aktiviteler gerçekleştirmektedir. Aynı şekilde Tarsus Belediyemizde birçok çalışmaya imza atmaktadır. Evet, özel gereksinimli bireylerimizin ve onların fedakar ailelerinin yanlarında olduğumuzu bir kez daha yineliyorum” ifadelerini kullandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder