13. ULUSLARARASI TARSUS MARATONUNA HAZIRIZ

MERSÄ°N HABER- BaÅŸkan Vahap Seçer, 13. Uluslararası Tarsus Maratonu’nu tüm Mersinlilerle beraber tarih ve kültür kenti Tarsus’ta gerçekleÅŸtireceklerini vurguladı. 3 yıl aradan sonra 28 Kasım’da koÅŸulacak maratona ÅŸu an için 3 bin 147 sporcunun kayıt yaptığını belirten Seçer, dereceye girecek 88 sporcuya toplam 172 bin TL tutarında para ödülü verileceÄŸini söyledi. Sporun birleÅŸtirici bir gücü olduÄŸunu vurgulayan Seçer, “Sporun barışı tesis etmede çok önemli bir etkisi var. Sportif etkinliklerimizi daha da artırarak ve çeÅŸitlendirerek sürdürmek istiyoruz” dedi.

Mersin BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Vahap Seçer, 28 Kasım’da Tarsus’ta düzenlenecek olan 13. Uluslararası Tarsus Maratonu öncesinde basın mensuplarıyla lansmanda bir araya geldi. 3 yıl aradan sonra bu yıl tüm Mersinlilerle beraber Tarsus’ta keyifli bir maraton düzenleyecek olmanın mutluluÄŸunu yaÅŸadıklarını söyleyen Seçer, 27 Kasım’da kurulacak olan fuar ve 28 Kasım’da 3 etap ÅŸeklinde koÅŸulacak maratonun içeriÄŸi hakkında bilgiler paylaÅŸtı. BaÅŸkan Seçer, “Ä°mkanların el verdiÄŸi 2021 yılında maratonu hep beraber Tarsus’ta gerçekleÅŸtireceÄŸiz” dedi.

Kemik kanserini yenen Ecrin de Mersinli sporcu Azmi Erdoğan ile yarışacak

Tarsus’taki basın lansmanına Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin Atletizm Ä°l Temsilcisi Halil OÄŸuz, BüyükÅŸehir Belediyesi bürokratları ve daire baÅŸkanları, Mersin Gazeteciler Cemiyeti BaÅŸkanı Rüstem Kaya Tepe, 2014’te düzenlenen Tarsus Maratonu ile 2020’de düzenlenen Ä°stanbul Maratonu’nun birincisi Sang Benard Cheruiyot, kıtalararası yüzücü ve Mersinli sporcu Azmi ErdoÄŸan, kemik kanserini yenen ve kemoterapi görmeye devam eden Ecrin AydoÄŸ ile Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve sporcular da katıldı. Ecrin AydoÄŸ, Mersinli sporcu Azmi ErdoÄŸan ile birlikte 13. Uluslararası Tarsus Maratonu’nda 21 kilometreyi birlikte yarışacak. Kanser tedavisi nedeniyle hareket kısıtlılığı bulunan ve maratona tekerlekli sandalye ile katılacak olan Ecrin’in tekerlekli sandalyesini Azmi ErdoÄŸan sürecek. Ä°kili son 100 metreyi birlikte el ele geçecek.

3 bin 147 sporcu bu 3 kategorideki müsabakalarda mücadele etme ÅŸansını elde edecek”

BaÅŸkan Seçer, maratonun 3 etaptan oluÅŸacağını belirterek, “13 ülkeden 66 yabancı sporcumuz var. Kenya, Avusturya, Faroe Adaları, Afganistan, Bulgaristan, Kazakistan, Polonya, Rusya, Tacikistan, Ukrayna, Yemen, Belarus ve Almanya’dan 66 yabancı sporcumuz bu yarışlarda koÅŸacak. Åžu ana kadar sporcu sayısı olarak ulaÅŸan rakamlara göre 476 sporcumuz 21 kilometrelik maraton yarışında koÅŸacak. Yine 21 kilometrelik paten yarışımız var. 36 sporcumuz da orada mücadele edecek. Halk KoÅŸusu’na da ÅŸu ana kadar 2 bin 635 yurttaşımız kayıt yaptırmış. Kayıtlarımız devam ediyor. Toplam olarak ÅŸu anda 3 bin 147 sporcu bu 3 kategorideki müsabakalarda mücadele etme ÅŸansını elde edecekler” dedi.

Sporcular ve vatandaşlar için ücretsiz servis imkânı sağlanacak

BaÅŸvuruların devam ettiÄŸi bilgisini yineleyen Seçer, Teksin üzerinden baÅŸvuruların yapılabileceÄŸini söyledi. BaÅŸkan Seçer, “26 Kasım saat 14.00’e kadar devam ediyor. www. tarsusyarimaraton.com Ã¼zerinden ya da Teksin üzerinden yapabilirsiniz. 27 Kasım’da fuar alanında da kayıt iÅŸlemlerine devam edilecek. 28 Kasım sabahı yarışmaya katılacak sporcularımız, vatandaÅŸlarımız için Mersin merkezde sabah 07.30’da 10 ayrı noktada ücretsiz servis imkânı sunacağız. Bu noktalar hakkındaki bilgiyi de Teksin üzerinden edinebilirsiniz” diye konuÅŸtu.

“Dereceye giren 88 sporcuya toplam 172 bin TL para ödülü verilecek

Seçer, pandemi sürecinin devam ettiÄŸini ve bu nedenle en üst düzey tedbirleri alarak maratonun bir olumsuzluk yaÅŸanmadan tamamlanmasını arzu ettiklerini aktardı. Sporculara kit çantası ve çip dağıtımı sırasında aşı kartı ve HES kodu kontrolünün yapılacağını söyleyen Seçer, “Yarış öncesi ateÅŸ ölçümleri yapılacak. Ödül töreni sırasında alana sadece dereceye giren sporcu ve belli sayıda protokol alınacak. Maraton kapsamında kadın ve erkek olmak üzere 4 ayrı kategoride ödül verilecek. Bunlar Yarı Maraton Genel Sıralaması, Yarı Maraton Türk Atlet Sıralaması, Yarı Maraton YaÅŸ Grupları Sıralaması, Yarı Maraton Paten Yarışları YaÅŸ Grupları Sıralaması olacak. Dereceye giren toplam 88 kiÅŸiye 250 TL’den 15 bin TL’ye kadar toplam 172 bin TL tutarında para ödülü verilecek” dedi.

“Fuar alanında vatandaÅŸlarımıza keyifli bir an yaÅŸatmak istiyoruz”

BaÅŸkan Seçer, fuar gününde yapılacak etkinliklerle ilgili “27 Kasım Cumartesi 15.00-19.00 saatleri arasında fuar günümüz. Burada kayıtlar alınacak. Orada kit çantası dağıtımı gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Kent Orkestramız orada keyifli vakitler geçirmenizi saÄŸlayacak. Yine halk oyunlarımız, zumba dans gösterimiz; çeÅŸitli stantlar kuracağız. O alanda vatandaÅŸlarımıza keyifli bir an yaÅŸatmak istiyoruz. Yine 18.00-19.00 saatleri arasında Grup Lorca sahne alacak. Pazar günü artık yarışlar baÅŸlayacak. BaÅŸlangıç ve bitiÅŸ noktası Tarsus Åžehir Stadyumu olacak. 21 kilometre paten sporcuları yarışı baÅŸlama saati sabah 08.45. 21 kilometre maraton yarışı baÅŸlama saati ise saat 09.00 olacak. Ardından da 3 kilometrelik halk koÅŸusu baÅŸlama saati 09.30 olarak belirlendi” bilgilerini paylaÅŸtı. Maratona kendisinin de katılacağını belirten BaÅŸkan Seçer, maraton kapsamında yapılacak konser ve gösterilerden bahsetti.

“Sporun bir birleÅŸtirici gücü var”

Sporun öneminden bahseden BaÅŸkan Seçer, “Sporun bir birleÅŸtirici gücü var. Sporun barışı tesis etmede çok önemli bir etkisi var. Sporun ayrım gözetmeksizin, farklı renkleri fark ettirmeksizin insanları bir araya getirme özelliÄŸi var. Bu sebeple de sportif etkinliklerimizi daha da artırarak, daha da çeÅŸitlendirerek sürdürmek istiyoruz. GeçtiÄŸimiz günlerde 2 ayrı kategoride yüzme maratonu gerçekleÅŸtirdik. Yine çok yakın; geçen hafta sonu neticelendi; Uluslararası Satranç Åžampiyonası yine Mersin’de gerçekleÅŸti. Yine Avrupa Hareketlilik Haftası’nda bisiklet sporuna iliÅŸkin etkinlikler düzenledik. Bu ve bunun gibi birçok etkinliÄŸin sayısını artırabiliriz” dedi.

Mersin BüyükÅŸehir Belediyesi bünyesindeki Gençlik ve Spor Kulübü’ne de deÄŸinen BaÅŸkan Seçer, disiplinli bir ÅŸekilde uzun vadeli projeksiyonlar yapıldığını, kulüp takımlarının çoÄŸu branÅŸta 1. Lig’de mücadele ettiÄŸini söyledi.  Seçer, “Bu yıl da geçtiÄŸimiz yıl olduÄŸu gibi inÅŸallah ÅŸampiyonlukları art arda spor kulübümüzdeki deÄŸiÅŸik branÅŸlarda gerçekleÅŸtireceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

“KoÅŸucular aslında bir tarih üzerinde gezinti yapacaklar”

Tüm dinler ve medeniyetler tarihinin yolunun mutlaka Tarsus’tan geçtiÄŸini belirten BaÅŸkan Seçer, Tarsus’un kendisi için de oldukça önemli olduÄŸunu söyleyerek, “Tarsusumuzu çok daha iyi noktalara getirme çabası içerisindeyiz. Bu maraton da Tarsusumuz için önemli bir etkinliktir. Güzergâh boyunca koÅŸucular aslında bir tarih üzerinde gezinti yapacaklar. Bunun da bilincinde olmalarını arzu ediyorum. Belki attıkları her adımın altında 10 bin yıllık tarihin yattığını söyleyebilirim. Çok deÄŸiÅŸik medeniyetlerden kalıntıların olduÄŸundan bahsedebiliriz. Bu derece güzel bir kentte yarınki etkinliklerimizi baÅŸlatacağız ve pazar günü de noktalayacağız” dedi. BaÅŸkan Seçer, 27 Mart 2022’de de 5. Uluslararası Mersin Maratonu’nu gerçekleÅŸtirmeyi planladıklarını duyurdu.

Ecrin AydoÄŸ: “Azmi Abi’nin sürprizi çok güzel, çok teÅŸekkür ederim”

BüyükÅŸehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi BaÅŸkanı Ahmet Tarakçı, Maraton hakkında teknik bilgileri paylaÅŸtı. Kemik kanserini yenen ve kemoterapi görmeye devam eden Ecrin AydoÄŸ’a Maraton’da eÅŸlik edecek olan kıtalararası yüzücü ve Mersinli sporcu Azmi ErdoÄŸan, “Bu yıl Ecrin kızımızı Tarsus’a davet ettim. 21 kilometrelik maratonumuza tekerlekli sandalye ile devam edeceÄŸiz. 21 kilometreyi bitireceÄŸiz” dedi. Ecrin AydoÄŸ da “Azmi AÄŸabey bugün 21 kilometreyi tekerlekli sandalye ile beraber koÅŸacağımızı söyledi. Sürprizi çok güzel, çok teÅŸekkür ederim” sözleri ile mutluluÄŸunu dile getirdi.

Cheruiyot: “Yarış alanında buluÅŸacağımız herkese bol ÅŸans dilerim”

2014’teki Tarsus Maratonu ile 2020’deki Ä°stanbul Maratonu’nun birincisi Sang Benard Cheruiyot, “Tarsus beni çok etkileyen kadim bir yerleÅŸim yeri. Bir defa daha burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu benim Tarsus’ta üçüncü bulunuÅŸum. Tarsus Yarı Maratonu’nu 2014’te ben kazanmıştım. Mersin BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Sayın Vahap Seçer’e bu yarışı organize ettikleri için teÅŸekkürü bir borç bilirim. Yarış alanında buluÅŸacağımız herkese bol ÅŸans dilerim” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin Atletizm İl Temsilcisi Halil Oğuz da maratonda 65 hakemin görev yapacağı bilgisini vererek, Başkan Seçer ve Tarsus halkına teşekkür etti. Başkan Seçer, konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


0 Yorumlar

Yorum Gönder